Κρούσματα στα σχολεία: Θετική στον κορονοϊό εκπαιδευτικός
Θετική στον κορονοϊό εκπαιδευτικός σε σχολεία του δήμου Μεταμόρφωσης – Δεν έχουν τελικά κορονοϊό δύο μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Ν. Ιωνία

Κρούσματα στα σχολεία: Σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», στην οποία επισημαίνει ότι τελικά οι δύο μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας δεν έχουν κορονοϊό.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι δεν εκλείπουν οι λόγοι να ληφθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που 10 μήνες τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών - γονιών – μαθητών -φοιτητών απαιτούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Επιπλέον, αναφέρει ότι εκπαιδευτικός, που υπηρετεί σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία ( 1ο – 5ο – 7ο ) του δήμου Μεταμόρφωσης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……………………………… ……………………… ΤΩΡΑ  ΣΕ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 ΝΑ  ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΛΑ  ΤΑ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ακόμα  κι αν οι δύο μαθητές του 4ου Δ.ΣΧ. Ν. Ιωνίας ευτυχώς δεν είναι ασθενείς από κορονοϊό, όπως πληροφορηθήκαμε από νεότερη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων, δεν εκλείπουν οι λόγοι να ληφθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που 10 μήνες τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών - γονιών – μαθητών -φοιτητών απαιτούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς:

   α) Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου με τα τμήματα που κλείνουν καθημερινά το ένα μετά το άλλο  σε όλη τη χώρα  αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, πριν την εξέλιξη ακόμη του τρίτου κύματος.

   β) Ένα νέο θετικό  κρούσμα  κορονοϊού διαπιστώθηκε  σε σχολείο της περιοχής  ευθύνης του συλλόγου μας.  Αυτή τη φορά  συνάδελφος που υπηρετεί σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία ( 1Ο  -5Ο – 7Ο ) του δήμου Μεταμόρφωσης βρέθηκε θετική σε τεστ covid.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» επικοινώνησε με τις Διευθύνσεις των συγκεκριμένων σχολείων οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες  σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Αποδεικνύεται ότι όλα όσα είχαμε επισημάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων και αφορούσαν τα μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση παρά τις απαιτήσεις μέσα από τις  κινητοποιήσεις σύσσωμου του εκπαιδευτικού – γονεϊκού και μαθητικού κινήματος δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Το  Δ.Σ απαιτεί:  

Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς  και σε ευρεία  ιχνηλάτηση των επαφών. Να ξεκινήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ σε κάθε σχολείο. Να προταχθεί Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                          ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων ο...
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»