Κορονοϊός: 334 κρούσματα, 24 θάνατοι, 288 διασωληνωμένοι
Αναλυτική ενημέρωση για τον κορονοϊό

334 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151980, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5837 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46929 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 204 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1068 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

krousmata

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5646 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3330 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
Αιτήσεις για τριετή απόσπαση στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων – Τα προσόντα, οι θέσεις και η διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
tefaa
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ
Ανακοινώθηκαν οι υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΦΑΑ
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ