ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Εκπαίδευση 0

Συμβάσεις αναπληρωτών: Ελαστικοποίηση καταγγέλλει η Μ. Απατζίδη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Μαρία Απατζίδη

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 20/1/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για  την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των Αναπληρωτών.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, έφτασε η χρονική περίοδος λήξης των συμβάσεων αναπληρωτών, με τρίμηνης διάρκειας άδεια, λόγω COVID-19.  

Πιο συγκεκριμένα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που διαρκώς βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στην τωρινή θέση τους αν η άδεια λόγω COVID-19 δεν είναι σε ισχύ και έχει μετατραπεί σε άδεια κύησης ή κάποιο άλλο είδος άδειας.

Μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν, όχι απλώς σε κάποιο άλλο σχολείο, αλλά κατά περίπτωση και σε άλλο νησί ή ακόμη χειρότερα να απολυθούν, την στιγμή που το εκπαιδευτικό κενό συνεχίζει να υφίσταται και το σχολικό τμήμα να παραμένει χωρίς δάσκαλο.

Η κα Απατζίδη υπογράμμισε ότι  προκύπτει και σημαντικό παιδαγωγικό ζήτημα, καθώς οι μαθητές αλλάζουν συνεχώς εκπαιδευτικούς, περιμένοντας την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, καθώς το Υπουργείο προτιμά να μείνουν χωρίς δάσκαλο και να καλύπτονται οι διδακτικές ώρες από τα περισσεύματα των ωρών των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, από το να παραμείνει ο δάσκαλός τους στη θέση του για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, συνεχίζοντας να καλύπτει το υπάρχον κενό.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό  για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που  θέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, καθώς και για το εάν θα προβεί  στην τροποποίηση της σύμβασης αναπληρωτών με τρίμηνης διάρκειας άδεια COVID-19, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως όλων των άλλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση