Συμβάσεις αναπληρωτών: Ελαστικοποίηση καταγγέλλει η Μ. Απατζίδη
Την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Μαρία Απατζίδη

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 20/1/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για  την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των Αναπληρωτών.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, έφτασε η χρονική περίοδος λήξης των συμβάσεων αναπληρωτών, με τρίμηνης διάρκειας άδεια, λόγω COVID-19.  

Πιο συγκεκριμένα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που διαρκώς βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στην τωρινή θέση τους αν η άδεια λόγω COVID-19 δεν είναι σε ισχύ και έχει μετατραπεί σε άδεια κύησης ή κάποιο άλλο είδος άδειας.

Μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν, όχι απλώς σε κάποιο άλλο σχολείο, αλλά κατά περίπτωση και σε άλλο νησί ή ακόμη χειρότερα να απολυθούν, την στιγμή που το εκπαιδευτικό κενό συνεχίζει να υφίσταται και το σχολικό τμήμα να παραμένει χωρίς δάσκαλο.

Η κα Απατζίδη υπογράμμισε ότι  προκύπτει και σημαντικό παιδαγωγικό ζήτημα, καθώς οι μαθητές αλλάζουν συνεχώς εκπαιδευτικούς, περιμένοντας την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, καθώς το Υπουργείο προτιμά να μείνουν χωρίς δάσκαλο και να καλύπτονται οι διδακτικές ώρες από τα περισσεύματα των ωρών των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, από το να παραμείνει ο δάσκαλός τους στη θέση του για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, συνεχίζοντας να καλύπτει το υπάρχον κενό.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό  για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που  θέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, καθώς και για το εάν θα προβεί  στην τροποποίηση της σύμβασης αναπληρωτών με τρίμηνης διάρκειας άδεια COVID-19, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως όλων των άλλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Αρσάκεια: Όχι στη συγκάλυψη της κακοποίησης παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα λένε οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας...
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος