Εκπαιδευτικοί: Να μην απολυθούν οι αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις
Ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις και για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία της Νίκαιας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το αίσχος των 3μηνων συμβάσεων. Αυτό το νέο θεσμό ευέλικτης-ελαστικής απασχόλησης, που θεσμοθέτησε και υλοποίησε η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία.

Σήμερα, 3 μήνες μετά τις πρώτες προσλήψεις, με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διάρκειας.

Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί με 3μηνες συμβάσεις προσλήφθηκαν αποκλειστικά για την κάλυψη κενών λόγω covid (ευπαθείς ομάδες, εγκυμονούσες κλπ). Έτσι, οι ΔΙΔΕ θα πρέπει να κρίνουν «μετά από προσεκτική αξιολόγηση» αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

Με αυτό τον τρόπο, στη ΔΙΔΕ Πειραιά λύεται η σύμβαση (απολύονται δηλαδή) 10 συνάδελφοι με 3μηνη σύμβαση, επειδή κάλυπταν κενό εκπαιδευτικού που ήταν στις ευπαθείς ομάδες (π. χ. οι εγκυμονούσες ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, αλλά μετά τον τοκετό λαμβάνουν την άδεια λοχείας, οπότε το κενό εμφανίζεται πλέον σαν λειτουργικό και όχι κενό-covid)!

Θυμίζουμε ότι, πριν λίγους μήνες, αυστηροποίησαν τις προϋποθέσεις για την ένταξη των εκπαιδευτικών στις ευπαθείς ομάδες. Γύρισαν άρον-άρον εκπαιδευτικούς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πίσω και τώρα απολύουν τους 3μηνίτες, γιατί δεν υπάρχουν πια τα κενά covid, που φρόντισαν να εξαφανίσουν.

Εκπαιδευτικοί μίας χρήσης, που απολύονται μέσα στη χρονιά, ενώ τα παιδιά μένουν χωρίς καθηγητή, Γενάρη μήνα (τα κενά από την απόλυση των 3μηνιτών θα καλυφθούν … κάποια στιγμή από άλλους αναπληρωτές, όχι 3μηνίτες, σε επόμενη φάση προσλήψεων). Ανακυκλώνουν την ανεργία, μοιράζουν μία θέση εργασίας σε 2 και 3 ανθρώπους!

Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείωνκάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ό, τι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας η ανασφάλεια της ανεργίας, οδηγεί συναδέλφισσες που έχουν τη χαρά να περιμένουν παιδί, να μην μπορούν να την χαρούν και να φοβούνται να το δηλώσουν, μήπως και η Διεύθυνση «αξιολογήσει» ότι δε χρειάζεται να ανανεωθεί η σύμβασή τους!

Αντίστοιχα σε πολλούς δήμους απολύουν συμβασιούχες καθαρίστριες. Ντροπή!

Την ίδια στιγμή που απολύουν εργαζόμενους στην εκπαίδευση και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δίνουν επιπλέον 3,5 δις για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα δίνουν 30 εκατομμύρια ευρώ για τις προσλήψεις 1000 αστυνομικών για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, να δίνουν δεκάδες σις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να διευρύνει το οπλοστάσιο των άθλιων εργασιακών σχέσεων, της μερικής απασχόλησης, της μισής ζωής, χωρίς δικαιώματα, σε βάρος και της μόρφωσης των μαθητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (εργασιακά, ασφαλιστικά, άδειας) μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

  • Μέτρα στήριξης (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση) όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

  • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/1 12:00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1 13:30

***

Να μην προχωρήσει η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 300 μέτρα από το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Νίκαιας!

​Συμπαραστεκόμαστε-στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και των Συλλόγων Γονέων

Πέμπτη 21/1 Πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας 17:30

Τις τελευταίες μέρες, παρά τις κινητοποιήσεις και την αντίθεση γονιών-εκπαιδευτικών, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επανέρχεται στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γέμελου 242!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί!

Ο χώρος αυτός βρίσκεται 300 μέτρα από το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Νίκαιας στο Κηποθέατρο και μόλις λίγα μέτρα από τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Το νομοθετικό πλαίσιο δίνει “αέρα στα πανιά” στην ασυδοσία των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, να τοποθετούν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, δίπλα σε σχολεία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υπάρχουν στην υγεία (υπέρμετρη έκθεση σε ακτινοβολία) των κατοίκων, των μικρών παιδιών, των εργαζομένων στην περιοχή, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί.

Απαιτούμε:

  • Να μη τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και 300 μέτρα.

  • Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.

  • Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να πάρει καταδικαστική απόφαση, ανάλογη με αυτήν που πήρε το 2019.

Στηρίζουμε την αγωνιστική κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη την Πέμπτη 21/1 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας 17:30

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί
Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί
Δεν συζητήθηκε το άνοιγμα των φροντιστηρίων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών - Άγνωστο πότε ανοίγουν - Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν τη...
Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί