Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Ναι» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύγκλητος ΟΠΑ: Η ρύθμιση "έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση"

Η πρώτη Σύγκλητος που τοποθετείται ανοικτά υπέρ της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι η Σύγκλητος του Oικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι πρύτανης του ιδρύματος είναι ο καθηγητής κ.Δημ. Μπουραντώνης, ο οποίος δέχθηκε πρόσφατα την αήθη βίαιη επίθεση, εξαιτίας της οποίας δόθηκε η αφορμή στην κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΟΠΠΙ.

Αντίθετα, οι Σύγκλητοι, αλλά και τα μέλη ΔΕΠ άλλων ιδρυμάτων, έχουν τοποθετηθεί εναντίον της ίδρυσης του νέου σώματος, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ και όχι στα Πανεπιστήμια.

Όλη η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΟΠΑ

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στην 8η/14.01.2021 συνεδρίασή της

Επισημαίνει:

  • Τα πολλαπλά φαινόμενα ακραίας βίας και παραβατικότητας που εκδηλώνονται στον χώρο του Δημοσίου Πανεπιστημίου,

  • Την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο, εξ αιτίας των φαινομένων αυτών, που ως αποτέλεσμα έχει να ακυρώνεται η δημοκρατική λειτουργία του και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να εμπεδώνεται κλίμα ανασφάλειας και φόβου στη πανεπιστημιακή κοινότητα, να αποθαρρύνονται φοιτητές-τριες και προσωπικό να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο,

  • Το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου (2 Νοεμβρίου 2020) με το οποίο το Σώμα κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία της κοινότητας (φοιτητών-τριών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού) και της περιουσίας του Ιδρύματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • κρίνει ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, σχετικά με την ασφάλεια και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων, έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Η αντιμετώπιση αξιοποίνων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου.


θεωρεί επίσης ότι η υφιστάμενη υπηρεσία φύλαξης των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, που τελεί υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών αρχών, θα πρέπει να ενισχυθεί με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και προσωπικό και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από την πολιτεία.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρη
"Χωρίς ζάχαρη": Υγιεινή επιλογή ή διατροφική αυταπάτη;
Παρότι δείχνουν να αποτελούν μια καλύτερη εναλλακτική, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η απουσία ζάχαρης δεν σημαίνει αυτόματα και υψηλότερη διατροφική...
"Χωρίς ζάχαρη": Υγιεινή επιλογή ή διατροφική αυταπάτη;
εκαβ
Νίσυρος: 50χρονος εργάτης ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα με ιμάντα – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κω
Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Νίσυρο: Ακρωτηριασμός 50χρονου και εσπευσμένη αεροδιακομιδή στην Κω
Νίσυρος: 50χρονος εργάτης ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα με ιμάντα – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κω
γιατροι
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Μάχη με την υπέρταση και τον καρκίνο: Δωρεάν αξονικές και εξετάσεις δέρματος για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»