Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Ναι» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Σύγκλητος ΟΠΑ: Η ρύθμιση "έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση"

Η πρώτη Σύγκλητος που τοποθετείται ανοικτά υπέρ της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι η Σύγκλητος του Oικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι πρύτανης του ιδρύματος είναι ο καθηγητής κ.Δημ. Μπουραντώνης, ο οποίος δέχθηκε πρόσφατα την αήθη βίαιη επίθεση, εξαιτίας της οποίας δόθηκε η αφορμή στην κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΟΠΠΙ.

Αντίθετα, οι Σύγκλητοι, αλλά και τα μέλη ΔΕΠ άλλων ιδρυμάτων, έχουν τοποθετηθεί εναντίον της ίδρυσης του νέου σώματος, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ και όχι στα Πανεπιστήμια.

Όλη η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΟΠΑ

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στην 8η/14.01.2021 συνεδρίασή της

Επισημαίνει:

  • Τα πολλαπλά φαινόμενα ακραίας βίας και παραβατικότητας που εκδηλώνονται στον χώρο του Δημοσίου Πανεπιστημίου,

  • Την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο, εξ αιτίας των φαινομένων αυτών, που ως αποτέλεσμα έχει να ακυρώνεται η δημοκρατική λειτουργία του και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να εμπεδώνεται κλίμα ανασφάλειας και φόβου στη πανεπιστημιακή κοινότητα, να αποθαρρύνονται φοιτητές-τριες και προσωπικό να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο,

  • Το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου (2 Νοεμβρίου 2020) με το οποίο το Σώμα κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία της κοινότητας (φοιτητών-τριών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού) και της περιουσίας του Ιδρύματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • κρίνει ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, σχετικά με την ασφάλεια και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων, έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Η αντιμετώπιση αξιοποίνων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου.


θεωρεί επίσης ότι η υφιστάμενη υπηρεσία φύλαξης των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, που τελεί υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών αρχών, θα πρέπει να ενισχυθεί με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και προσωπικό και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από την πολιτεία.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ
ΙΤΥΕ-Διόφαντος: Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ- Διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών
«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Μεταφερόμενη...
ΙΤΥΕ-Διόφαντος: Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ- Διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών
metsovio_4.jpg
ΕΜΠ: Κοσμήτορας καλείται να δώσει «έγγραφη ενημέρωση» για κατάληψη – Ποιες απορίες θέτει η Πρυτανεία
Η Πρυτανεία ζητεί να πληροφορηθεί εγγράφως «ποια όργανα ενημερώσατε, τι μέτρα λάβατε», ενώ ο Κοσμήτορας επιμένει ότι απλώς μετέφερε απόφαση Γενικής...
ΕΜΠ: Κοσμήτορας καλείται να δώσει «έγγραφη ενημέρωση» για κατάληψη – Ποιες απορίες θέτει η Πρυτανεία
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος
Δημήτρης Μαρκόπουλος για ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Είναι τιμή η μπογιά που έγραψαν κάποια νεαρά παιδιά;»
«Οι κόκκινες μπογιές που γράφτηκαν με αυθορμητισμό και συναισθηματική φόρτιση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως η ενδεδειγμένη τιμή σε αυτά τα παιδιά».
Δημήτρης Μαρκόπουλος για ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Είναι τιμή η μπογιά που έγραψαν κάποια νεαρά παιδιά;»
βραβευση
36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Πανελλήνια διάκριση μαθήτριας σε Μαραθώνιο Ανάγνωσης
«Το σχολείο μας συγχαίρει τη Μελίνα, μαθήτρια πλέον της Πρώτης Γυμνασίου και της εύχεται υγεία, χαρά και δημιουργικότητα»
36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Πανελλήνια διάκριση μαθήτριας σε Μαραθώνιο Ανάγνωσης