ΔΑΠ για νομοσχέδιο ΑΕΙ: Αναβάθμιση πανεπιστημίων-Δικαίωση των φοιτητών
«Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις έρχονται από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από δεκαετίες ανοχής της βίας στα Πανεπιστήμια και ιδίως ύστερα από μια καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

«Αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δικαίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών», βλέπει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

«Πανεπιστημιακή αστυνομία, Έλεγχος εισόδου, Ανώτατο όριο φοίτησης, Ελάχιστη βάση εισαγωγής. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που για δεκαετίες αγωνίστηκαν για ελεύθερα και σύγχρονα πανεπιστήμια», επισημαίνει από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες στόχο έχουν να καθιερώσουν όσα είναι αυτονόητα σε κάθε προηγμένη και δημοκρατική χώρα. Η κατεύθυνση των αλλαγών αυτών εκφράζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας τόσο της φοιτητικής κοινότητας, όσο και της κοινωνίας των πολιτών ευρύτερα.

Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις έρχονται από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από δεκαετίες ανοχής της βίας στα Πανεπιστήμια και ιδίως ύστερα από μια καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφέθηκε σκόπιμα στο έλεος των κόκκινων ταγμάτων εφόδου. Και έρχονται να δικαιώσουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μόνη φοιτητική παράταξη που διαχρονικά πρεσβεύει την αναβάθμιση της Παιδείας και αξιώνει πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία.

Οι μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα από την αρμόδια Υπουργό Νίκη Κεραμέως υιοθετούν προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και συγκεκριμένα:

  • Την εισαγωγή ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, ανάλογα με τον χρόνο φοίτησης. Στα τετραετή προγράμματα θα ισχύει το ν+2, ενώ στα προγράμματα των 5 ετών και άνω το ν+3.
  • Την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα καθορίζεται και με τη συμμετοχή των τμημάτων.

Την ίδια στιγμή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υιοθετούνται οι πάγιες θέσεις μας ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον στη φοιτητική κοινότητα. Ειδικότερα:

  • Ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια.
  • Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ). Πρόκειται για μία ομάδα με ειδική εκπαίδευση, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζεται με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του κάθε ΑΕΙ έχοντας πλήρη αστυνομικά καθήκοντα. Προβλέπονται 1.000 οργανικές θέσεις, που θα κατανέμονται στα ιδρύματα ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  • Ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες εντός των ακαδημαϊκών χώρων.

Είμαστε περήφανοι για τη δικαίωση των αιτημάτων μας και αυτονόητα υποστηρίζουμε την άμεση και πλήρη υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν. Είναι καιρός η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να φύγει από το παρελθόν και να κοιτάξει το μέλλον. Είναι επιτέλους η ώρα τα Πανεπιστήμια να πάψουν να προσφέρουν κάλυψη σε γιάφκες και εγκληματίες και να επιτελέσουν τον πραγματικό τους ρόλο, αποτελώντας χώρο ελευθερίας, μάθησης και προόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

foto-memaska
Εκπαιδευτικοί: Δεύτερη φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς εξαιρέσεις
Δεύτερη φάση εγγραφών για όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ χωρίς καμία εξαίρεση ζητούν η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου...
Εκπαιδευτικοί: Δεύτερη φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς εξαιρέσεις
Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας
Σε ΦΕΚ η αναγγελία έναρξης και επικαιροποίησης ασκήσεως επαγγέλματος στα φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Όλα τα δικαιολογητικά που...
Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας