Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις έρχονται από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από δεκαετίες ανοχής της βίας στα Πανεπιστήμια και ιδίως ύστερα από μια καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

«Αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δικαίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών», βλέπει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

«Πανεπιστημιακή αστυνομία, Έλεγχος εισόδου, Ανώτατο όριο φοίτησης, Ελάχιστη βάση εισαγωγής. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που για δεκαετίες αγωνίστηκαν για ελεύθερα και σύγχρονα πανεπιστήμια», επισημαίνει από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες στόχο έχουν να καθιερώσουν όσα είναι αυτονόητα σε κάθε προηγμένη και δημοκρατική χώρα. Η κατεύθυνση των αλλαγών αυτών εκφράζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας τόσο της φοιτητικής κοινότητας, όσο και της κοινωνίας των πολιτών ευρύτερα.

Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις έρχονται από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από δεκαετίες ανοχής της βίας στα Πανεπιστήμια και ιδίως ύστερα από μια καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφέθηκε σκόπιμα στο έλεος των κόκκινων ταγμάτων εφόδου. Και έρχονται να δικαιώσουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μόνη φοιτητική παράταξη που διαχρονικά πρεσβεύει την αναβάθμιση της Παιδείας και αξιώνει πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία.

Οι μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα από την αρμόδια Υπουργό Νίκη Κεραμέως υιοθετούν προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και συγκεκριμένα:

  • Την εισαγωγή ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, ανάλογα με τον χρόνο φοίτησης. Στα τετραετή προγράμματα θα ισχύει το ν+2, ενώ στα προγράμματα των 5 ετών και άνω το ν+3.
  • Την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα καθορίζεται και με τη συμμετοχή των τμημάτων.

Την ίδια στιγμή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υιοθετούνται οι πάγιες θέσεις μας ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον στη φοιτητική κοινότητα. Ειδικότερα:

  • Ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια.
  • Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ). Πρόκειται για μία ομάδα με ειδική εκπαίδευση, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζεται με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του κάθε ΑΕΙ έχοντας πλήρη αστυνομικά καθήκοντα. Προβλέπονται 1.000 οργανικές θέσεις, που θα κατανέμονται στα ιδρύματα ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  • Ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες εντός των ακαδημαϊκών χώρων.

Είμαστε περήφανοι για τη δικαίωση των αιτημάτων μας και αυτονόητα υποστηρίζουμε την άμεση και πλήρη υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν. Είναι καιρός η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να φύγει από το παρελθόν και να κοιτάξει το μέλλον. Είναι επιτέλους η ώρα τα Πανεπιστήμια να πάψουν να προσφέρουν κάλυψη σε γιάφκες και εγκληματίες και να επιτελέσουν τον πραγματικό τους ρόλο, αποτελώντας χώρο ελευθερίας, μάθησης και προόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

katalipseis sxoleia
Ανοικτή επιστολή: «Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
«Όσο εσείς, κύριε υφυπουργέ, κύριε καθηγητά, θα παραδίδετε μαθήματα αυταρχισμού και χαφιεδισμού, τόσο εμείς ως παιδαγωγοί θα επιμένουμε ότι είναι...
Ανοικτή επιστολή: «Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
ΕΟΠΠΕΠ: Ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης 9.948 αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ
Οι εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. διενεργήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΕΟΠΠΕΠ: Ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης 9.948 αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ
sxoleia kleista 2022 koronoios
Βόλος: Στο αυτόφωρο αρνήτρια-μητέρα - Για 1,5 χρόνο δεν έστελνε το παιδί της σχολείο
Στο Αυτόφωρο πρόκειται να οδηγηθεί 33χρονη μητέρα, στο Βόλο, που δεν έστελνε το παιδί της σχολείο επί 1,5 χρόνο
Βόλος: Στο αυτόφωρο αρνήτρια-μητέρα - Για 1,5 χρόνο δεν έστελνε το παιδί της σχολείο