Άνοιγμα σχολείων: Πρώτα τα δημοτικά, μετά γυμνάσια και λύκεια
Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια γυμνάσια-λύκεια - Δεδομένη η παράταση στο locodown

Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και μετά οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αποκάλυψε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1,  επανέλαβε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ εξήγησε πως τα σχολεία έκλεισαν για τον περιορισμό των μετακινήσεων των των ενηλίκων, καθώς τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Τη συγκεκριμένη άποψη υποστήριξε και η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια οι μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξήγησε, δε, πως βρετανική έρευνα καταγράφει τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ενώ τα δημοτικά σχολεία χαρακτηρίζονται ως σχετικά ακίνδυνα.

«Θολή» η ημερομηνία επανέναρξης

Άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Αρχικά είχε εμφανιστεί η 30η Νοεμβρίου ως η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο απομακρύνεται και πιο πιθανή είναι η επανέναρξη στις 7 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στις εισηγήσεις της ομάδας των ειδικών για την ακριβή ημερομηνία.

Δεδομένη η παράταση του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε πως θα δοθεί παράταση στο lockdown.  Άλλωστε, οι εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της επιδημίας με τον θάνατο 108 ανθρώπων σε μία ημέρα, καταδεικνύουν πως είμαστε μακριά από τον στόχο του ελέγχου της πανδημίας.

Ωστόσο, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε την Παρασκευή πως «θα ξεκινήσει η συζήτηση για άρση του lockdown», με τη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων από την επόμενη εβδομάδα.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων», δήλωσε σχετικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι στη ΜΕΘ του Σωτηρία υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι...
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας