κλειστά σχολεία 28 Σεπτεμβρίου
Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια γυμνάσια-λύκεια - Δεδομένη η παράταση στο locodown

Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και μετά οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αποκάλυψε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1,  επανέλαβε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ εξήγησε πως τα σχολεία έκλεισαν για τον περιορισμό των μετακινήσεων των των ενηλίκων, καθώς τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Τη συγκεκριμένη άποψη υποστήριξε και η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια οι μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξήγησε, δε, πως βρετανική έρευνα καταγράφει τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ενώ τα δημοτικά σχολεία χαρακτηρίζονται ως σχετικά ακίνδυνα.

«Θολή» η ημερομηνία επανέναρξης

Άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Αρχικά είχε εμφανιστεί η 30η Νοεμβρίου ως η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο απομακρύνεται και πιο πιθανή είναι η επανέναρξη στις 7 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στις εισηγήσεις της ομάδας των ειδικών για την ακριβή ημερομηνία.

Δεδομένη η παράταση του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε πως θα δοθεί παράταση στο lockdown.  Άλλωστε, οι εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της επιδημίας με τον θάνατο 108 ανθρώπων σε μία ημέρα, καταδεικνύουν πως είμαστε μακριά από τον στόχο του ελέγχου της πανδημίας.

Ωστόσο, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε την Παρασκευή πως «θα ξεκινήσει η συζήτηση για άρση του lockdown», με τη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων από την επόμενη εβδομάδα.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων», δήλωσε σχετικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα