Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Απαραίτητο να υπολογιστούν ξανά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενόψει της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη καλύτερης αποτύπωσης των στοιχείων και των επιδημιολογικών δεδομένων ενόψει της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως εξήγησε στο OPEN, η μερική άρση του lockdown για το εμπόριο και την «κοινωνικά αναγκαία», όπως την χαρακτήρισε, κινητικότητα για τις γιορτές δεν έχουν αποτυπωθεί στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρέθεσε, δεν βρίσκονται ακόμη σε επίπεδα ασφαλείας, ενώ η εικόνα «βελτιώνεται αργά και βασανιστικά».  Με αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 4 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρχει καλύτερη αποτύπωση των στοιχείων. Τόνισε, δε, ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για έντονες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε πως «η επιθυμία για άνοιγμα των σχολείων είναι κοινή», ωστόσο εντός της επιτροπής διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις και οπτικές.

«Με φοβίζει ο αριθμός των διασωληνωμένων»

«Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος... με φοβίζουν οι 450 διασωληνωμένοι... με φοβίζει ο αριθμός των ανθρώπων που καθημερινά χάνει τη ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τα βήματα προς την επιστροφή στην προηγούμενη καθημερινότητα.

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της επιδημίας κατά τους «δύσκολους μήνες» του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο Αθ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε πως το σύστημα υγείας της χώρας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια μεγαλύτερη επιβάρυνση, ενώ κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπεύθυνη συμπεριφορά την Πρωτοχρονιά, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών