Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Απαραίτητο να υπολογιστούν ξανά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενόψει της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη καλύτερης αποτύπωσης των στοιχείων και των επιδημιολογικών δεδομένων ενόψει της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως εξήγησε στο OPEN, η μερική άρση του lockdown για το εμπόριο και την «κοινωνικά αναγκαία», όπως την χαρακτήρισε, κινητικότητα για τις γιορτές δεν έχουν αποτυπωθεί στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρέθεσε, δεν βρίσκονται ακόμη σε επίπεδα ασφαλείας, ενώ η εικόνα «βελτιώνεται αργά και βασανιστικά».  Με αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 4 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρχει καλύτερη αποτύπωση των στοιχείων. Τόνισε, δε, ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για έντονες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε πως «η επιθυμία για άνοιγμα των σχολείων είναι κοινή», ωστόσο εντός της επιτροπής διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις και οπτικές.

«Με φοβίζει ο αριθμός των διασωληνωμένων»

«Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος... με φοβίζουν οι 450 διασωληνωμένοι... με φοβίζει ο αριθμός των ανθρώπων που καθημερινά χάνει τη ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τα βήματα προς την επιστροφή στην προηγούμενη καθημερινότητα.

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της επιδημίας κατά τους «δύσκολους μήνες» του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο Αθ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε πως το σύστημα υγείας της χώρας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια μεγαλύτερη επιβάρυνση, ενώ κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπεύθυνη συμπεριφορά την Πρωτοχρονιά, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»