Χριστούγεννα - Εξαδάκτυλος: Αν ανοίξει άλλο η αγορά θα ζήσουμε δράμα
Lockdown: Είναι παρακινδυνευμένο να ανοίξει κι άλλο η αγορά τα Χριστούγεννα, επισήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε για το περαιτέρω άνοιγμα των επιχειρήσεων τα Χριστούγεννα στον ΣΚΑΪ ότι «αν αυτό γίνει πραγματικότητα, θα ζήσουμε σε 2-3 βδομάδες ένα δράμα, την εποχή που θα έπρεπε να ζούμε την ευτυχία της έναρξης των εμβολιασμών».

Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων ενόψει των εορτών για τη διασπορά με τις συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Ο Α. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι η ασφάλεια βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας».

Να αποδεχτεί τα μέτρα η Εκκλησία

«Ο ιός μεταδίδεται όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων. Μας έχει κοστίσει πολύ ακριβά και έχει κοστίσει και στην εκκλησία. Δεν εξαιρείται κανένας χώρος και κανένας άνθρωπος από τα μέτρα», τόνισε αναφερόμενος στο θέμα των αντιδράσεων από την εκκλησία.

«Να αποδεχτούν τα μέτρα, να μη γίνονται παραλειτουργίες. Δεν είναι ανάγκη να αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό διωγμό», κατέληξε. 

Προς άνοιγμα τα Κέντρα Αισθητικής

Για άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής προετοίμασε το έδαφος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει σχετική ανακοίνωση για το θέμα κατά την σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε ότι το επιχείρημα που σε μεγάλο βαθμό τον έχει πείσει για το άνοιγμα του εν λόγω κλάδου είναι ότι και να μείνουν κλειστά, πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος, ούτε θα αλλάξει η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Το ρεβεγιόν είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των γιατρών. Αν τους ρωτήσετε τι φοβούνται περισσότερο και από την λιανική πώληση, αυτό είναι το ρεβεγιόν», συμπλήρωσε.

Για την πρώτη ημέρα click away

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος «παράδοση εκτός» πήγε αρκετά καλά και έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με αυτό τον τρόπο, ανέφερε.

Στις μεγάλες αλυσίδες περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά θα τα παραλάβουν οι καταναλωτές με click away.

Ο στόχος που ήταν η αποφόρτιση των εταιριών ταχυμεταφοράς φαίνεται πως επιτυγχάνεται, πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις
Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών...
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις