Σχολεία: «Θρίλερ» στην επιτροπή με τις ημερομηνίες
Μαραθώνια σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών με τη Νίκη Κεραμέως - Σοβαρές διαφωνίες για το άνοιγμα των σχολείων - Στο τραπέζι δύο ημερομηνίες

Μαραθώνια αποδείχθηκε η εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς υπήρξε διχογνωμία για τον τρόπο και την ημερομηνία της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, στην Επιτροπή διατυπώνονται σοβαρές διαφωνίες για το αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Κατά συνέπεια η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε νέα συνεδρίαση, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πάντως έως τώρα προκρίνεται το σενάριο για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. Πρώτα προτείνεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και αναμένεται να ακολουθήσουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκονται δύο ημερομηνίες για το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων: η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βασικός προσανατολισμός του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία εφ' όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υψηλή προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Νωρίτερα σήμερα, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνηςχαρακτήρισε ως υψηλή προτεραιότητα για την Επιτροπή Ειδικών και την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τρίτη, προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων της χώρας, «οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν», ενώ «τίποτα δε γίνεται ελαφρά τη καρδία».

Η κα Παπαυαγγέλου επισήμανε παράλληλα ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν γίνεται μόνο για διδακτικούς λόγους, αλλά και για λόγους ψυχικής υγείας των μαθητών.

Το κατά προτεραιότητα άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης και των ειδικών ήδη από την αρχή του lockdown το Νοέμβριο. Επανειλημμένα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άλλα στελέχη της κυβέρνησης και πλήθος ειδικών υπογραμμίζουν τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ενημέρωσή του τις προηγούμενες ημέρες.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα» σημείωσε καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, ειδικοί προτείνουν κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ενάντια στον κορονοϊό, κάτι το οποίο επισήμανε και η Βάνα Παπαευαγγέλου σήμερα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό ΕΛΜΕ: «Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Ορισμός Επιτροπών Εξέτασης και Διαδικασία εξέτασης για για υποψηφίους  με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές...
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ