Σχολική χρονιά - Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης
Για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, τις φορητές συσκευές και την τηλεκπαίδευση μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σχολική χρονιά: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report» για την πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και απάντησε σε ερώτηση για το αν η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι στα υπό εξέταση μέτρα του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση που ο χρόνος αναστολής λειτουργίας των σχολείων παραταθεί και πέραν της 7ης Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, δήλωσε για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ότι «προφανώς και υπάρχει εν γένει μια αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ αυτού.

Και πέρσι όπως ξέρετε παρατάθηκε η σχολική χρονιά, συνεπώς όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία μας θα δούμε που βρισκόμαστε ακριβώς στο επίπεδο της ύλης, θα δούμε ακριβώς πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία και εδώ είμαστε να προσαρμόσουμε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας που τυχόν χρειασθεί».

tilekpaideusi.jpg

Τηλεκπαίδευση: Λύση η τεχνολογία

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την τηλεκπαίδευση και αναφερόμενη στις φορητές συσκευές των σχολείων, είπε:

«Όταν παραλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου υπήρχαν 4.500 φορητές συσκευές στα σχολεία της χώρας. Εμείς δρομολογήσαμε ενέργειες για να ξεπεράσουμε τις 90.000».

Τέλος, σε ερώτηση για τις αντοχές της σχολικής κοινότητας, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, απάντησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρώτη προτεραιότητα μας είναι ν ανοίξουν τα σχολεία και δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο όταν αντικειμενικές δυσκολίες μας εμποδίζουν από το να λειτουργούν τα σχολεία μας τότε η τεχνολογία μας προσφέρει πολύτιμα εργαλεία προκειμένου ακριβώς να διατηρηθεί ζωντανή η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και να προχωράει κανονικά η ύλη. Αυτά δεν ήταν δεδομένα πριν από μερικούς μήνες και οφείλουμε να πούμε εδώ ένα τεράστιο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς μας, στα στελέχη εκπαίδευσης, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, που προσαρμόστηκαν σ αυτά τα νέα δεδομένα με τόσο εξαιρετικό τρόπο».

Κλειστά σχολεία


Το ερώτημα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία εξακολουθεί να μην έχει απάντηση. Ένα πιθανό σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες είναι να μην ανοίξουν ούτε στις 7 Ιανουαρίου. Υπάρχουν πληροφορίες για παράταση του κλεισίματος των σχολείων και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει την ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία.
Τα σχολεία είναι κλειστά, έχουν αναβάλει τη λειτουργία τους και συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας.
Από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται η πληροφόρηση για το πότε θα πάνε εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία, πάντα όμως με κριτήριο την τοποθέτηση των λοιμωξιολόγων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας - Οι ομιλίες συνέδρων και τα στρογγυλά τραπέζια
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;