Για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, τις φορητές συσκευές και την τηλεκπαίδευση μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σχολική χρονιά: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report» για την πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και απάντησε σε ερώτηση για το αν η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι στα υπό εξέταση μέτρα του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση που ο χρόνος αναστολής λειτουργίας των σχολείων παραταθεί και πέραν της 7ης Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, δήλωσε για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ότι «προφανώς και υπάρχει εν γένει μια αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ αυτού.

Και πέρσι όπως ξέρετε παρατάθηκε η σχολική χρονιά, συνεπώς όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία μας θα δούμε που βρισκόμαστε ακριβώς στο επίπεδο της ύλης, θα δούμε ακριβώς πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία και εδώ είμαστε να προσαρμόσουμε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας που τυχόν χρειασθεί».

tilekpaideusi.jpg

Τηλεκπαίδευση: Λύση η τεχνολογία

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την τηλεκπαίδευση και αναφερόμενη στις φορητές συσκευές των σχολείων, είπε:

«Όταν παραλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου υπήρχαν 4.500 φορητές συσκευές στα σχολεία της χώρας. Εμείς δρομολογήσαμε ενέργειες για να ξεπεράσουμε τις 90.000».

Τέλος, σε ερώτηση για τις αντοχές της σχολικής κοινότητας, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, απάντησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρώτη προτεραιότητα μας είναι ν ανοίξουν τα σχολεία και δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο όταν αντικειμενικές δυσκολίες μας εμποδίζουν από το να λειτουργούν τα σχολεία μας τότε η τεχνολογία μας προσφέρει πολύτιμα εργαλεία προκειμένου ακριβώς να διατηρηθεί ζωντανή η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και να προχωράει κανονικά η ύλη. Αυτά δεν ήταν δεδομένα πριν από μερικούς μήνες και οφείλουμε να πούμε εδώ ένα τεράστιο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς μας, στα στελέχη εκπαίδευσης, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, που προσαρμόστηκαν σ αυτά τα νέα δεδομένα με τόσο εξαιρετικό τρόπο».

Κλειστά σχολεία


Το ερώτημα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία εξακολουθεί να μην έχει απάντηση. Ένα πιθανό σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες είναι να μην ανοίξουν ούτε στις 7 Ιανουαρίου. Υπάρχουν πληροφορίες για παράταση του κλεισίματος των σχολείων και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει την ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία.
Τα σχολεία είναι κλειστά, έχουν αναβάλει τη λειτουργία τους και συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας.
Από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται η πληροφόρηση για το πότε θα πάνε εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία, πάντα όμως με κριτήριο την τοποθέτηση των λοιμωξιολόγων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

φιλιππίδης
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που...
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας
Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»