Τάξη σχολείο - Άνοιγμα σχολείων στις 18 Ιανουαρίου
Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Πληροφορίες για παράταση του κλεισίματος των σχολείων και νέα ημερομηνία - Νέα ανακοίνωση αναμένεται

Στα τέλη Νοεμβρίου το alfavita.gr είχε αποκαλύψει τις εισηγήσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και την κεντρική κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας με βάση και την τοποθέτηση των λοιμωξιολόγων για κλειστά σχολεία έως το τέλος των εορτών.

Σύμφωνα με νέες αποκλειστικές πληροφορίες υπάρχει νέα ανατροπή στο σενάριο ανοίγματος στις 8 Ιανουαρίου η οποία σχετίζεται  με α) την εξέλιξη της πανδημίας , β) τις τοποθετήσεις των επιστημόνων εντός της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων και γ) με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να επιλέγει την παράταση του κλεισίματος των σχολείων και στη βάση αυτή τα μέτρα που παίρνει δεν είναι για μια επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με ασφάλεια!

Αυτό θα σήμαινε πως η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα είχε ήδη δρομολογήσει μέτρα προστασίας για αραίωση των μαθητών στις τάξεις και προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψουν τα νέα τμήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις κενές αίθουσες των σχολείων. Καμία τέτοια κίνηση δεν έχει γίνει παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για ασφαλή ανοικτά σχολεία.

Κλειστά σχολεία: Συνεχίζεται το σίριαλ

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής (παράταση του κλεισίματος) η οποία ξορκίζει την αύξηση των δαπανών για την παιδεία για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων προωθεί την καταστροφή της διαδικασίας μάθησης.

Συνεχίζεται η Τηλεκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε μια επιχείρηση εικονικής στην πραγματικότητα κανονικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, τηλεεξετάσεων, τηλεβαθμολογίας, τηλεενημέρωσης γονέων και βέβαια τηλεελέγχων επίδοσης (με mail)

μαθήτρια, μελέτη, υδρόγειος, τηλεκπαίδευση

Άνοιγμα σχολείων: Η νέα ημερομηνία κλειδί

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr ο σχεδιασμός είναι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου να ανακοινωθεί παράταση κλεισίματος μέχρι τις 18 Ιανουαρίου όπου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Το Υπουργείο Παιδείας ύστερα και από επικοινωνία που υπήρξε με το alfavita.gr δεν επιβεβαιώνει επίσημα την ημερομηνία κάνοντας λόγο πως οι προσπάθειες που κάνει κινούνται για άνοιγμα στις 8 Ιανουάριου

Εκ περιτροπής άνοιγμα των σχολείων: Αδύναμο το σενάριο

Στον γρίφο αυτό που φαίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να ξεκαθαρίζει, μπαίνει και το σενάριο για εκ περιτροπής ανοίγματος των σχολείων όπου οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν στις τάξεις και οι άλλοι μισοί θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και εναλλάξ.

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι «έχουμε πλέον 19 μέρες μπροστά μας για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο. Το υπουργείο Παιδείας έχει πολύ χρόνο μπροστά του να σκεφτεί πολύ σοβαρά το πώς θα αποτραπεί ο συνωστισμός».

Η καθηγήτρια είπε ότι είναι «υπέρ να ανοίξουν τα σχολεία, είναι σημαντικό για γονείς και παιδιά» και στη συνέχεια μίλησε για το μοντέλο της Βοστώνης.

Μοντέλο της Βοστώνης

Αυτή η μέθοδος «τα μισά παιδιά πάνε στο σχολείο και τα άλλα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και εναλλάσσονται» πραγματοποιείται στη Βοστώνη τόνισε η καθηγήτρια

Κάθε μαθητής πηγαίνει στο σχολείο δυο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και, ομοίως, δύο ή τρεις ημέρες κάνει μαθήματα από το σπίτι.

«Επιπλέον, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο, να περνάνε πιο πολλές ώρες έξω, με ένα φούτερ και αντιανεμικό, για να αερίζονται οι τάξεις και να μειώνεται η διασπορά», σημείωσε η Αθηνά Λινού.

Κατεύθυνση για παράταση του κλεισίματος των σχολείων ενισχύεται και από τα επιπλέον 64 μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για μαθητές του Δημοτικού, με συνολικό κόστος 81.000 ευρώ, που αποφάσισε να μαγνητοσκοπηθούν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δεδομένου ότι στο τέλος της εβδομάδας τα σχολεία κλείνουν για τις γιορτές.  Το εύλογο ερώτημα είναι αν η υπουργός Παιδείας με τον τρόπο αυτό προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ούτε στις 7 Ιανουαρίου, ή αν προσπαθεί απλά να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο Υπουργείο συζητιέται να υπάρξει νέα ανακοίνωση για αν ανοίξουν τα σχολεία στις 18 Ιανουαρίου!

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Νοέμβριο η κ.Κεραμέως είχε εγκρίνει με απευθείας ανάθεση ύψους 120.000 ευρώ την παραγωγή άλλων 90 επεισοδίων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και συμπληρωματικές υποστηρικτικές ενέργειες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα