Παρέμβαση του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: «Αν είναι να ανοίξει κάτι στις 7 Ιανουαρίου, αυτό είναι τα δημοτικά σχολεία»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως «αν είναι να ανοίξει κάτι στις 7 Ιανουαρίου, αυτό είναι ο τομέας που υπάρχει ο μικρότερος κίνδυνος διασποράς. Ποιος είναι αυτός; Τα δημοτικά σχολεία». Στη συνέχεια, «αν τα πράγματα πάνε καλά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μονάδες».

Τόνισε, ωστόσο, πως οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις ημερομηνίες και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο, θα απαιτηθεί «πλήρης αποφόρτιση».

Σε κλειστό κύκλο το τραπέζι των εορτών

Ο καθηγητής απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για τις γιορτές, καλώντας τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε πολύ κλειστό κύκλο, μεταξύ μελών μιας οικογένειας και ανθρώπων που γνωρίζουν καλά.

Εξήγησε, δε, πως είναι αδύνατον να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις, στα γιορτινά τραπέζια, ενώ ένας και μόνο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει όλους τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά με τη δυναμική της πανδημίας, τόνισε ότι παραμένει αρκετά μεγάλη η διασπορά του ιού, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές.

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script><glomex-player data-integration-id="40599z13jz16q3xa" data-playlist-id="v-c7wjzdrs2bz5-st" data-width="588" data-height="330"></glomex-player>

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Καιρός: Νέο βαρομετρικό από Λιβύη φέρνει βροχές - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Επιστρέφει η αστάθεια – Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Καιρός: Νέο βαρομετρικό από Λιβύη φέρνει βροχές - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026