Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Διαδικτυακή γιορτή με τη συμμετοχή της Σ. Ζαχαράκη
Στην διαδικτυακή σχολική εκδήλωση με τίτλο «Το μαγικό σεντόνι της Πρωτοχρονιάς» συμμετείχε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη διαδικτυακή σχολική γιορτή με τίτλο «Το μαγικό σεντόνι της Πρωτοχρονιάς» που συνδιοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Σαρακηνών Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας.

Μπορεί η Πανδημία να ανέβαλε όλες τις Χριστουγεννιάτικες μαθητικές γιορτές αλλά οι εκπαιδευτικοί βρήκαν τον τρόπο να υπερβούν τις συνθήκες αποκλεισμού της Πανδημίας και να ενώσουν τις φωνές των μαθητών δύο σχολείων που αν και τους χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα τους έφερε κοντά η σύγχρονη τεχνολογία της πλατφόρμας webex.

Η αλήθεια είναι πως η Ηλεία με τη Μακεδονία έχουν ιστορικούς δεσμούς από τα Αρχαία χρόνια στους οποίους αναφέρθηκε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης μιλώντας για τον βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρο, πρόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και αργότερα του Αρχέλαου αλλά και του  πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου του Β΄ ο οποίος συμμετείχε στα αγωνίσματα της αρματοδρομίας σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ανακηρύχτηκε νικητής. Μία μάλιστα από τις παραπάνω νίκες του, το 356 π.Χ., συνέπεσε με την ημέρα γέννησης του γιού του. Έτσι, την ώρα που γεννήθηκε ο Αλέξανδρος, υποστηρίζει ο Πλούταρχος, ήρθε και η αγγελία στον Φίλιππο ό τι νίκησε στην Ολυμπία με άλογο ιππασίας: η δε Ολυμπίασιν ίππω κέλητι νενικηκέναι.

To σεντόνι της Πρωτοχρονιάς

Η Ολυμπία ενώνει και δεν ήταν τυχαίο που επίτιμοι καλεσμένοι της Χριστουγεννιάτικης τηλεγιορτής ήταν  ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ.Γιώργος Αλικάκος και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας 470 κ.Παύλο Καγιαλή οι οποίοι αναφέρθηκαν στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝΟΑ που θα ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων  τα οποία εφαρμόζονται ήδη στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.Ο κ.Αλικάκος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της ΕΘΝΟΑ με το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και όλα τα υπόλοιπα πιλοτικά σχολεία τα οποία θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα.Σοφία Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία της Ολυμπιακής Παιδείας και αναφέρθηκε στις  συνθήκες που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα αυτού του  δύσκολου σχολικού έτους που ξεκίνησε όταν ήταν μαζί με τους μαθητές της Ηλείας στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. Συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και των δύο σχολείων και όλα τα στελέχη εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν : Ο Οργανωτικός Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας κ.Σπυρίδωνας Παπαδάκης, Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Δυτικής Ελλάδας ΠΕ70 κ.Γεώργιος Ζάγκος, Ο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ.Νικόλαος Κλάδης, ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέλλας κ.Νικόλαος Αγγελίδης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κ.Μακεδονίας κα.Σωτηρία Σαμαρά και η βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Οι μαθητές των δύο σχολείων έψαλλαν στην Υφυπουργό Παιδείας τα κάλαντα, αναφέρθηκαν στα χριστουγεννιάτικα  έθιμα της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας και τραγούδησαν μαζί.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Σκορπίζοντας νιφάδες χαράς κι άρωμα Πρωτοχρονιάς από τον Βορρά στον Νότο με ένα βιβλίο κι ένα τρίγωνο....έστειλαν παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων καθώς η συγγραφέας Δανάη Στεργίου τους διάβαζε το υπέροχο παραμύθι.

Το δώρο για τους μαθητές ήταν η πρόσκληση του Προέδρου της ΕΘΝΟΑ κ.Αλικάκου να φιλοξενηθούν οι μαθητές των δύο σχολείων στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όταν θα είναι έτοιμες και να υλοποιήσουν μαζί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάτι που θα έχει τη στήριξη και του Υπουργείου Παιδείας όπως δεσμεύτηκε η Υφυπουργός Παιδείας κα.Σοφία Ζαχαράκη.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης, ο προϊστάμενος  του Δημοτικού Σχολείου Σαρακηνών κ.Χρήστος Πισανίδης και η δασκάλα και συγγραφέας του παραμυθιού  κα.Δανάη Στεργίου  ευχαρίστησαν όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση κι έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς οι οποίοι σε μία περίοδο μεγάλης δυσκολίας και δοκιμασίας της υπομονής όλων μας, κρατάνε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Η ανανεωμένη λίστα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
τηλεκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιολόγηση μαθητών, υπολογιστές
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας
Τηλεκπαίδευση θα εφαρμοστεί στους δήμους που θα αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω κακοκαιρίας
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας