computer exams υπολογιστής, μαθητές, τετράδια, εξετάσεις, γραφείο
Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας εγκληματεί σε βάρος της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών μας και εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, γινόμαστε συνένοχοι δίνοντας τη συναίνεσή μας.

Το βράδυ της Τετάρτης, εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου που θα πρέπει να γίνει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, τεστ, βαθμολόγηση, πολλαπλές ομάδες θεμάτων, αποτροπή των φαινομένων συνεργασίας ή ηλεκτρονικής αντιγραφής, απαρέγκλιτη εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, συγκεκριμένες προθεσμίες και ώρες υποβολής.... και άλλα τέτοια ωραία διαβάζουμε σε αυτήν.

Βράδυ Τετάρτης βγήκε η εντολή.

Καλούμαστε, δηλαδή, να βάλουμε σε διαδικασία εξετάσεων - με όλη την πίεση και το άγχος που αυτή συνεπάγεται - παιδιά που βρίσκονται καθηλωμένα γύρω στις 8-10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, παιδιά που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση ή που έχουν πρόσβαση με τεχνικές δυσκολίες,

παιδιά που βιώνουν τον εγκλεισμό της καραντίνας (πάνω από 1500 κρούσματα κάθε μέρα),

παιδιά που έχουν αρρώστια ή πένθος μέσα στο σπίτι (πάνω από 3000 οι νεκροί),

παιδιά που στερούνται την οποιαδήποτε κοινωνική ζωή,

που στερούνται τις ευκαιρίες άθλησης ή σωματικής εκτόνωσης,

παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τις στερήσεις (ολόκληροι οικονομικοί κλάδοι έχουν παραλύσει).

Βέβαια...

Έτσι πρέπει. Να τα αξιολογήσουμε και μάλιστα να είμαστε αυστηροί και απόλυτα αντικειμενικοί. Αλίμονο.... Πώς αλλιώς θα φανούμε καλοί παιδαγωγοί, συμπαραστάτες και αρωγοί των παιδιών μας;

Γιατί ο βαθμός του τετραμήνου είναι εξαιρετικά σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Κοροϊδευόμαστε;

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας εγκληματεί σε βάρος της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών μας και εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, γινόμαστε συνένοχοι δίνοντας τη συναίνεσή μας.

Έλενα Ζερβού (φιλόλογος)

υπολογιστής, μαθήτρια, εξετάσεις, γραφείο

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια κατά την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία - Τι προβλέπει η εγκύκλιος Ζαχαράκη

Με μία νέα εγκύκλιο έρχεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για το πως θα αξιολογηθούν οι μαθητές τον καιρό της τηλεκπαίδευσης.

Στη νέα εγκύκλιο περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 167603/ΓΔ4/2020 εγκύκλιο που υπέγραψε η Υφυπουργός, κα Σ. Ζαχαράκη, η αξιολόγηση των μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Α΄ Τετράμηνο θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Οδηγίες για Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

Τηλεκπαίδευση, απουσίες και διδακτέα ύλη

Σύμφωνα με τον αναλυτική Χρήστο Κάτσικα «οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι παρά τις καθημερινές διακηρύξεις της Υπουργού Παιδείας περί «κανονικότητας», η πράξη έχει αποδείξει περίτρανα ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι καθολική και ισότιμη»

Όλο και περισσότεροι Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων σε όλη τη χώρα διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν  είτε την έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τις ανυπολόγιστες ψυχολογικές επιπτώσεις στους μικρούς μαθητές και την απόγνωση των οικογενειών είτε τις αρνητικές συνέπειες στη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι ο ρόλος του δημόσιου σχολείου δεν χωράει στο φροντιστηριακό τεχνοκρατισμό της «τηλεκπαίδευσης» καθώς και η τελευταία δημιουργεί τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά εντείνει τις ανισότητες και τελικά μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ταξικό φίλτρο.

Για παράδειγμα αυτές τις μέρες δεκάδες γονείς μαθητών Δημοτικού Σχολείου στην Ικαρία με επιστολή τους στο Υπουργείο Παιδείας 

καταγγέλλουν τον τρόπο διδασκαλίας μέσω της τηλε-εκπαίδευσης, «δεδομένου ότι αφενός δεν έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση σε αυτή, αφετέρου  κρίνουμε ότι η καθημερινή πολύωρη έκθεση των μαθητών στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου είναι επιβαρυντική για την υγεία τους,

σε κάθε δε περίπτωση αυτή η μέθοδος διδασκαλίας είναι τουλάχιστον αντιεκπαιδευτική και αναποτελεσματική».

Ενισχυτική διδασκαλία

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την Ενισχυτική Διδασκαλία σχολικού έτους 2020-2021

Εγκύκλιο για την Ενισχυτική Διδασκαλία σχολικού έτους 2020-2021 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται:

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και στο πλαίσιο προετοιμασίας για την έναρξη των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας παρακαλούνται:

Α) Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται στο με αρ. πρωτ. 156902/Δ2/17-11-2020 έγγραφο μέχρι την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή να αποστείλουν προς τις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

α) τις εισηγήσεις τους για την λειτουργία Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.) και τμημάτων ανά Κέντρο και

β) τις εισηγήσεις των Σ.Ο.Δ.Α.Ε. στην εξαιρετική περίπτωση που αυτές υπάρχουν.

Στις εισηγήσεις για λειτουργία Σ.Κ.Α.Ε., οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνουν τους Υπεύθυνους Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης καθώς και αντικαταστάτες αυτών σύμφωνα με την παρ. 13 της με αρ. πρωτ. 125614/Δ2 /21-09-2020 Υ.Α. (Β΄ 4194).

Επίσης, οι Διευθυντές εισηγούνται και για τον ενδεικτικό αριθμό διδασκόντων ανά κλάδο που θα απαιτηθεί για τη λειτουργία των οικείων Σ.Κ.Α.Ε., σύμφωνα με την κατανομή Σ.Κ.Α.Ε.- Εκπαιδευτικών ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που σας έχει αποσταλεί με το με αρ. πρωτ. 156902/Δ2/17-11-2020 έγγραφο.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 6 της ως άνω Υ.Α., σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμορφώνεται πίνακας αιτούντων μαθητών ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Α.Ε. ο οποίος χρησιμοποιείται για τη συγκρότηση των αντίστοιχων τμημάτων.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο-Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη
Με την δήλωσή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια, που είχαν προκύψει μετά την τραγωδία των Τεμπών, για μετάθεση των εκλογών το...
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο-Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη
εκπαιδευτικοσ
Μέχρι χθες: 75.000 οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή στους νέους πίνακες κατάταξης
Προσοχή! Η μη εμπρόθεσμη, μη ορθή ή μη έγκυρη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αιτήσεως στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. συνιστά αποκλειστική ευθύνη και...
Μέχρι χθες: 75.000 οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή στους νέους πίνακες κατάταξης