golearn-engl_970-250
Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις μετεγγραφές φοιτητών - Να δοθεί δικαίωμα μετεγγραφής σε φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Εκτός διαδικασίας μένουν 2249 ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΝΕ, τα αυστηρά κριτήρια μετεγγραφής που θέσπισε η κυβέρνηση «πετάει» εκτός διαδικασίας χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των σπουδών.

Παράλληλα, η διαδικασία των ενστάσεων θα «τρέξει» για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, εντείνοντας την αγωνία των ενδιαφερομένων, ενώ πλησιάζει η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.

Η ΚΝΕ ζητά να γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις και να ακυρωθεί η «βάση μετεγγραφής».

Αναλυτικά:

Να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που την έχουν ανάγκη! 

Ανακοινώθηκαν χτες από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των αιτήσεων των μετεγγραφών για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Φέτος προβλέπεται από το Υπουργείο να γίνουν δεκτοί ακόμη λιγότεροι φοιτητές σε σχέση με πέρυσι και μέχρι στιγμής μένουν εκτός τουλάχιστον 2249 φοιτητές! Με τα νέα απαράδεκτα κριτήρια που θέσπισε η κυβέρνηση για «βάση μετεγγραφής» και ποσοστό 15% των εισακτέων κάθε Τμήματος χιλιάδες φοιτητές δεν μπόρεσαν εξαρχής να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή με αποτέλεσμα ακόμη και να έχουν εγκαταλείψει την προοπτική των σπουδών.

Ακόμη και οι φοιτητές που μπόρεσαν να κάνουν αίτηση μετεγγραφής βρίσκονται «στον αέρα». Θα ξεκινήσουν τη διαδικασία των ενστάσεων περιμένοντας ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα για να μάθουν αν τελικά θα μπορέσουν να σπουδάσουν ενώ στο μεταξύ θα πλησιάζει η εξεταστική του εξαμήνου. Όσοι θα μετεγγραφούν με τα τωρινά αποτελέσματα καλούνται να αντιμετωπίσουν την παντελή έλλειψη σχεδίου και μέριμνας ώστε να μπορέσουν πραγματικά να ενταχθούν στα Τμήματα τους και να παρακολουθήσουν με επιτυχία τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου αφού πολλές φορές δεν τους επιτρέπεται ούτε να κάνουν δηλώσεις μαθημάτων- συγγραμμάτων και θεωρούνται εκπρόθεσμοι! Παράλληλα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς χιλιάδες οικογένειες πρωτοετών πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών, της φοιτητικής κατοικίας σε άλλη πόλη και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, ανάμεσα τους και φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφής.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικά: προσπαθεί να μετατρέψει τις σπουδές για τους φοιτητές λαϊκών οικογενειών, σε «άπιαστο όνειρο». Δε θα τους περάσει! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι επιτροπές των φοιτητών στα Τμήματα να στηρίξουν έμπρακτα όλους τους φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για μετεγγραφή, να οργανώσουν τη διεκδίκηση για να μη μείνει εκτός Πανεπιστημίου κανένας, να μπουν μπροστά ώστε τα Τμήματα των Πανεπιστημίων να κάνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις που θα φτάσουν σε αυτά, να εξασφαλίσουν ότι θα ενταχθούν κανονικά οι φοιτητές στο τρέχον εξάμηνο!

Να γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις!

  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη «βάση μετεγγραφής»

  • Όλοι οι φοιτητές που δικαιούνται να παίρνουν μετεγγραφή χωρίς επιπλέον όρους και προϋποθέσεις

  • Κανένας επιπλέον «κόφτης» των μετεγγραφέντων φοιτητών από τις διοικήσεις των Τμημάτων.

Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές :

  • με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί 

  • των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών 

  • που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω 

  • που τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους είναι άνεργο το τελευταίο 6μηνο 

  • που βρίσκονται μέχρι το 5ο έτος των σπουδών τους. 

Ένα τμήμα για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα τις αντιστοιχίσεις ομοειδών τμημάτων, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενο σπουδών. Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ στα ομοειδή Τμήματα. 

Άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγγραφής

  • Να μη χαθεί για κανέναν το εξάμηνο! Να πάρουν άμεσα όλοι οι φοιτητές κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Να ανοίξουν εκ νέου οι διαδικασίες για δήλωση μαθημάτων, συγγραμμάτων, συμμετοχής σε εργαστήρια, οι αιτήσεις για δωμάτιο στην εστία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο τρέχον εξάμηνο χωρίς άλλη καθυστέρηση.

  • Να αναγνωριστούν όλα τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο Τμήμα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Ο εμβληματικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση...
Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι
Ανακαινισμένη Πλατεία Συντάγματος μετά από 3 χρόνια πειράματα: 25.820.074€ στοίχισε η ανάπλαση (ξήλωσαν τα δέντρα, έβαλαν μεταλλική πέργκολα και...
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι