Σχετικά με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής περιγράφει η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Να ληφθούν μέτρα που να προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στις εξαιρετικά ευάλωτες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής ζητά η ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Φωνή αγωνίας από τις/τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και, ενώ έχουν πλέον προστεθεί και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοικτά με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλαπλών κινδύνων τόσο για το προσωπικό όσο και για τις/τους ίδιες/ους τους μαθήτριες/ές. Είναι γνωστό ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τηρηθούν σωστά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από τα παιδιά των συγκεκριμένων σχολείων. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, με σχετική εγκύκλιο δεν καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας αυτά.

Το πρόβλημα οξύνθηκε μετά και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων καθώς πολλές/οί συνάδελφισσες/οι, όπως δικαιούνται, έχουν λάβει άδεια ειδικού σκοπού με αποτέλεσμα την απογύμνωση αυτών των σχολείων από το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με συνέπεια την αδυναμία τήρησης και ενός κανονικού ωρολογίου προγράμματος και των υγειονομικών μέτρων. Είναι αδιανόητο οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι αυτών των σχολείων να εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο της πανδημίας και να παραμένουν αβοήθητες/οι και απροστάτευτες/οι.

Την ίδια στιγμή οι γονείς των παιδιών αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια λόγω της πιθανής έκθεσής τους στον ιό, ειδικά για όσα μεταφέρονται με ταξί, αλλά και αδιέξοδο καθώς ο εγκλεισμός τους στο σπίτι δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα. Το υπουργείο δεν έδειξε να έχει κανένα σχεδιασμό για το ενδεχόμενο αναστολής των ειδικών σχολικών μονάδων, προκειμένου μέσα από άλλες υποστηρικτικές δομές και ειδικό προσωπικό, να προσφέρει τη στήριξη των γονέων και οικογενειών αυτών των παιδιών.

Κατανοώντας, ωστόσο, τη δυσχερή κατάσταση αλλά προτάσσοντας την υγειονομική προστασία των μαθητριών/ών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, ζητούμε την άμεση αναστολή λειτουργίας και των ειδικών σχολείων με την εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης, όπου αυτό είναι εφικτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ