Τηλεκπαίδευση: Εκπαιδευτικό υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (σύγχρονη, ασύγχρονη)
Το alfavita συγκεντρώνει όλο το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για την τηλεκπαίδευση

Το alfavita.gr παρουσιάζει συγκεντρωμένο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μαθησιακά αντικείμενα, εκπαιδευτικά βίντεο, εκπαιδευτικά λογισμικά, πρακτικές, συμβουλές και οδηγίες. 

Έχετε να μας προτείνετε μία σχετική σελίδα ή υλικό που μπορούμε να το συμπεριλάβουμε και να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών; Αν ναι, μπορείτε να μας το προωθήσετε στο [email protected].

Ψηφιακό Σχολείο

Χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να αναζητήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας. Στην ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί χρήσιμοι σύνδεσμοι για τα αποθετήρια ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων («Φωτόδεντρα»), με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, βίντεο και λογισμικά. Το σύνολο των οδηγιών σχετικά με την τηλεκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα «μένουμε ασφαλείς».

ΙΕΠ: Οδηγίες και υλικό για την ασύγχρονη εκπαίδευση

Χρήσιμα εργαλεία και οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021 απεστάλη στα σχολεία από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, όπως τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.), μάθημα και θεματικές ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν ψηφιακές τάξεις (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες και εκπαιδευτικοί κωδικούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Δείτε εδώ το έγγραφο με τις οδηγίες

Υλικό υποστήριξης στα Μαθηματικά Γυμνασίου, Α' και Β' τάξεων του Λυκείου

Δείτε εδώ θέματα Μαθηματικών από εξετάσεις Γυμνασίων και Α΄-Β΄Λυκείων (Άλγεβρα-Γεωμετρία-Μαθηματικά Προσανατολισμού) και σε επεξεργάσιμη μορφή (Word)  προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε με επιλογή σαν υλικό στην τηλεκπαίδευση (προσοχή στην διδακτέα ύλη του 2020). Την επιμέλεια έχει κάνει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου, 2ο ΠΕΚΕΣ Ν.Αιγαίου, Ιωάννης Καραγιάννης.

Υλικό υποστήριξης στα Μαθηματικά Ομάδων Προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου 

Δείτε εδώ διδακτικό υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης (βιντεοδιαλέξεις, Σημειώσεις, Παραδείγματα, Ερωτήσεις θεωρίας και ασκήσεις για επίλυση) από το Ψηφιακά Βοηθήματα, δικά μας ψηφιακά βιβλία, διαγωνίσματα-λύσεις κ.α. για τα Μαθηματικά Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και εκπαιδευτικούς.  Η υποστήριξη αφορά στην τηλεκπαίδευση για όσο χρονικό διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστα άλλα και μετά.

Υλικό υποστήριξης για τα Φιλολογικά Μαθήματα Γυμνασίου

Ο ιστοχώρος Συνοδοιπορείν παρέχει εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα του Γυμνασίου. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο

Οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Επαγγελματικά Λύκεια -  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας εξέδωσε χρήσιμα εργαλεία και οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Δείτε εδώ τον οδηγό

Υλικό για τα φιλολογικά μαθήματα

Η συν-e-μάθηση, μοιράζεται παραδοσιακό υλικό των φιλολογικών μαθημάτων διανθισμένο με αντίστοιχα βίντεο, διαδραστικές ασκήσεις, διαδραστικά βίντεο και εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατάλληλο τόσο για τη δια ζώσης, όσο και για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δείτε εδώ περισσότερα

Webex: Συμβουλές για την υλοποίηση των διαδικτυακών μαθημάτων

Η «παγίδα» του Webex για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Τρεις πρακτικές προτάσεις προς εκπαιδευτικούς για πιο ήρεμο τηλεμάθημα

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για την πλατφόρμα Webex

Οδηγίες και προτάσεις για διδασκαλία με την πλατφόρμα Webex Meetings (Γυμνάσια, Λύκεια) - Της Ευστρατίας Λιακοπούλου, ΣΕΕ Πληροφορικής ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Νοέμβριος 2020

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη