Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε εκπαιδευτικός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Για το κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας έμαθε… τυχαία από τρίτο πρόσωπο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου 

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, κινητοποιήθηκε ο δήμαρχος της Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ζήτησε οδηγίες.

Όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου έκαναν, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα, μοριακά τεστ και αναμενόταν ότι ο ΕΟΔΥ θα συνιστούσε το σχολείο να παραμείνει κλειστό για ένα 24ώρο.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ απεφάνθη ότι την Τετάρτη μπορεί να γίνει κανονικά μάθημα.

Αρκετοί γονείς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για παν ενδεχόμενο. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά, αλλά και προβληματισμό η στάση του ΕΟΔΥ, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να λάβει λογική απόφαση σε ένα ζήτημα σαφώς εύκολο στη διαχείρισή του.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων

Σε συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο ενημερωθήκαμε ότι στο σχολείο μας εκπαιδευτικός μας έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει ήδη αποστείλει συνεργείο το οποίο απολύμανε όλες τις αίθουσες, τα γραφεία των καθηγητών και το αμφιθέατρο.

Επιπροσθέτως, όλο το προσωπικό του σχολείου δηλαδή εκπαιδευτικοί και μη, έχουν μεταβεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό-εξεταστικό κέντρο της περιοχής για τεστ μοριακό COVID. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται κάποια στιγμή αύριο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το σχολείο μας μετά από απόφαση του ΕΟΔΥ θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Θεωρούμε ότι κάθε γονέας μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει από μόνος του εάν αύριο ή μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα στείλει τα παιδιά στο σχολείο.

Περιμένουμε εντός της επόμενης ώρας την επίσημη ανακοίνωση την οποία και θα σας αποστείλουμε.

Παρακαλούμε πάρα πολύ να σεβαστούμε τα στοιχεία και την ιδιωτικότητα του εκπαιδευτικού και να αρκεστούμε στο να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή ανάρρωση και καλή επιστροφή κοντά μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βούλας

Θετικός σε κορονοϊό διαγνώστηκε εκπαιδευτικός του Α’ Δημοτικού σχολείου Βούλας. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής καθώς και τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μέτρα.

Μετά την εξέταση του περιστατικού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου τμήματος ή κάποιων τμημάτων του σχολείου ενώ παράλληλα με το γεγονός πως ο εκπαιδευτικός είναι όπως προβλέπεται σε καραντίνα, ακολουθήθηκαν και όλα τα απαραίτητα βήματα για την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Η Δημοτική Αρχή άμεσα ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προέβη σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου έχουν διενεργηθεί μοριακοί έλεγχοι σε όσους εκπαιδευτικούς και μέλη του προσωπικού του σχολείου κρίθηκε αναγκαίο.

Η ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΔΥ.

"Πριν από λίγη ώρα, ενημερωθήκαμε με επίσημο Δελτίο Τύπου του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ότι εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον εκπαιδευτικό και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής λειτουργίας κάποιου τμήματος του σχολείου!

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το σχολείο θα ανοίξει αύριο το πρωί χωρίς να έχουν βγει προηγουμένως τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί από απόψε, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου!

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, παρά την παραίνεση προς τον ΕΟΔΥ να μην λειτουργήσει το σχολείο έως ότου βγουν τα τεστ, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό...

Η συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΕΟΔΥ, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη! Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να τούς στέλνουν για μάθημα στο σχολείο, όπως δεν είναι δυνατόν, να λένε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και να ζητούν από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη...

Θεωρούμε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι:

1ον: Προληπτικά να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο μέχρι μα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ.

2ον: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη σχολική μονάδα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία".

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ
Υπουργείο Παιδείας: Ποινή φυλάκισης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για γονείς αρνητές που δεν...
Υπουργείο Παιδείας: Ποινή φυλάκισης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Τα παπούτσια του Ξενοκράτη, «το ανόητον σύστημα του διοικείν διά μεταφράσεων» και ο περιοδεύων θίασος του νεοφιλελευθερισμού
«Σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης, που βιώνουμε καθημερινά και έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση και απογοήτευση, η ολόπλευρη αντιμετώπιση των...
Τα παπούτσια του Ξενοκράτη, «το ανόητον σύστημα του διοικείν διά μεταφράσεων» και ο περιοδεύων θίασος του νεοφιλελευθερισμού
dolini kexrotis
Βίντεο: Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες
Στο σημείο αυτό καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα, ενώ παρατηρήθηκε πτώση ρεκόρ 20 βαθμών Κελσίου μέσα σε τέσσερις ώρες
Βίντεο: Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες