lockdown
Κορονοϊός: Σχεδόν 300 νέες εισαγωγές σε ένα 24ωρο - Ξεπερνούν τους 200 οι διασωληνωμένοι

Σε οριακή κατάσταση βαίνει το σύστημα υγείας, καθώς διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με κορονοϊό τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την πρώτη περίοδο της επιδημίας.

Επιπλέον, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόλις  το τελευταίο 24ωρο είχαμε 295 εισαγωγές ασθενών με COVID-19, ενώ περισσότεροι από 200 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συναγερμός από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» δήλωσε στο OPEN TV ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτόπουλος και τόνισε: «Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό». 

Χριστούγεννα σε lockdown

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι ορθώς ελήφθη από την κυβέρνηση η απόφαση  για lockdown, ενώ εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα και οι πολίτες επιδείξουν στάση αλληλεγγύης τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουμε γιορτές με καραντίνα. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε». Αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι υπάρχει φως στο τούνελ καθώς έχουν προκριθεί 2-3 μεταξύ των οποίων και αυτό της Οξφόρδης, ενώ αναμένεται να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteio
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
Υποτροφία για το εξωτερικό σε αποφοίτους Παντείου από το κληροδότημα Ξαγοράρη
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
syntaksiouxoi.jpg
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα
Οι δημογραφικοί δείκτες που ενισχύουν την ανάγκη αύξησης
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα
biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»