Γονείς: Η κυβέρνηση αφήνει τους μαθητές εκτός τηλεκπαίδευση
«Lockdown και στην τηλεκπαίδευση» - Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Από 20 λεπτά έως 2 ώρες λειτούργησε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Μόνο ως ανέκδοτο και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα μπορούν να εκληφθούν  οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών του Υπ. Παιδείας, μετά το φιάσκο των δυο πρώτων ημερών εφαρμογής της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο «πανέτοιμος κρατικός μηχανισμός», το «επιτελικό κράτος» και τα πολυδιαφημιζόμενα συστήματα τηλεκπαίδευσης που ακριβοπληρώνονται στην πολυεθνική CISCO με χρήματα από τον μόχθο του λαού μας λειτούργησαν και τις δυο μέρες από 20 λεπτά μέχρι 2 ώρες. Μετά το σύστημα «κατέρρευσε»  με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Η Κυβέρνηση, που είχε όλον το χρόνο να εξασφαλίσει τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν θεώρησε καν ως υποχρέωσή της να πει έστω ένα συγγνώμη στους 600 χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται με τον τρόπο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης:

  • Χιλιάδες μαθητές δεν έχουν καν εξοπλισμό, παρά τις εκάστοτε ανακοινώσεις ότι θα δοθούν υπολογιστές στα παιδιά. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστιες εκπαιδευτικές ανισότητες. Η «ακρόαση του μαθήματος» από το τηλέφωνο, που προτείνεται ως λύση για τους μαθητές που δεν έχουν εξοπλισμό, μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Αλήθεια ποιος είναι αυτός που μπορεί να καθίσει 3-4 ώρες με το ακουστικό στο αυτί, και πολύ περισσότερο να παρακολουθεί μάθημα;
  • Εδώ  και 8 μήνες δεν πάρθηκε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο από την κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Παιδείας, για την βελτίωση της κρατικής τεχνολογικής υποδομής, βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα δίκτυα internet στα σχολεία αλλά και σε μεγάλες περιοχές της χώρας παραμένουν σε πρωτόγονο στάδιο. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε ότι οι «συνδέσεις ADSL με ταχύτητα 24Mbps μπορούν να υποστηρίξουν μόνο μία τηλεδιάσκεψη με webex». Αυτήν την ταχύτητα έχει η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της πόλης μας, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών απαιτεί από τα σχολεία 2000€ για να συνδεθεί στο δικό του «μητροπολιτικό δίκτυο» οπτικών ινών που δίνει ταχύτητες έως 100Mbps!!!
  • Στην πλειοψηφία των συνοικιών του   Δήμου  Ιωαννιτών οι ταχύτητες internet (σε σταθερή και κινητή) δεν ξεπερνούν τα 5-6Mbps, γεγονός που καθιστά αδύνατες τις  τηλεδιασκέψεις.
  • Τεράστιες δυσκολίες έχουν και οι οικογένειες που έχουν δυο ή περισσότερα παιδιά μαθητές ή και μέλη που εργάζονται με τηλεργασία. Εκεί τα πρωινά γίνονται…κόλαση.

Κι ενώ ο κατάλογος από την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης δεν έχει τελειωμό, η  μόνη έγνοια του Υπουργείου Παιδείας είναι να μπαίνουν οι απουσίες και να  καταγράφεται ότι προχωράει η ύλη όπως - όπως!

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και πόσο έκθετοι είναι  όσοι λασπολογούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα εις βάρος τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΆΛΙΣΗ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να σταματήσει τα ψέματα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Να ακούσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ισότιμους όρους για ΟΛΑ τα παιδιά. Στα πλαίσια αυτά να αξιοποιηθούν όλα τα λογισμικά (σύγχρονα και ασύγχρονα)  ώστε κανένα παιδί να μη μείνει πίσω. Το όποιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εκπονηθεί, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν, πρέπει να παίρνουν υπόψη πρώτα και κύρια τις δυνατότητες πρόσβασης ΟΛΩΝ των μαθητών.

Καλούμε το Υπουργείο να στείλει σχετική εγκύκλιο για ΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ και παράλληλα να προμηθεύσει ΑΜΕΣΑ με τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όλους τους μαθητές. Είναι αυτονόητο ότι η αναβάθμιση του ΠΣΔ και των δυνατοτήτων της τηλεκπαίδευσης, όσο καθυστερεί, φέρει την ευθύνη της Κυβέρνησης, που τόσους μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα σχολεία και την ισότιμη μόρφωση   όλων των μαθητών.   

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις...
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
paideia-ypaith
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση
«Στο κόκκινο» η αγωνία των εκπαιδευτικών - Αναμένεται η ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών εντός της επόμενης ώρας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση