Κορονοϊος: Ο «έξυπνος» ιός που μεταδίδεται μόνο στα Λύκεια και όχι σε γυμνάσια-δημοτικά
Και για ποια εκπαιδευτική διαδικασία μπορούσαμε να μιλήσουμε μέχρι τώρα;

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να συνειδητοποιήσουν οι της κυβέρνησης ότι πρέπει να κλείσουν οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας των Σερρών;

Και πρόκειται για γελοιότητα όταν ενορχηστρωμένα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, οι «ειδικοί» λοιμοξιωλόγοι, ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να κλείσουν τα σχολεία στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Αρνούνταν να αφουγκραστούν την αγωνία μας, αρνούνταν να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας μας, αρνούνταν να δεχθούν ότι οι σχολικές μονάδες είναι χώροι μετάδοσης του περίφημου ιού, αρνούνταν να ακούσουν τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών που τόνιζαν τον κίνδυνο που διατρέχει η Σερραϊκή κοινωνία, αρνούνταν να ακούσουν το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της βθμιας εκπαίδευσης την ΕΛΜΕ Σερρών που προσπάθησε να τους ξυπνήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών. Δεχόταν με τις ενέργειές τους ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αναλώσιμοι. Το μόνον που μένει για να συνειδητοποιήσουν την παντελή έλλειψη γρήγορων αντανακλαστικών είναι να θρηνήσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την ασθένεια αυτή.

Και αφού κλείσανε από μόνες τους λόγω των κρουσμάτων το σύνολο των λυκείων της πόλης των Σερρών και αφού υπάρχει αυτή η έξαρση των κρουσμάτων και αφού ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το πρωί της 2ας Νοεμβρίου διέψευδε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων ακολουθήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας η γνωστή τακτική των διαρροών περί κλεισίματος των σχολικών μονάδων.

Και ξέρετε αυτός ο ιός έχει τα εξής χαρακτηριστικά σύμφωνα με αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις: Κολλάει μόνον στους μαθητές που φοιτούν στα ΓΕΛ, στα ΕΠΑΛ και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ξέρετε μόνον οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε αυτού του τύπου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κινδυνεύουν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό. Είναι έξυπνος αυτός ο ιός. Και ξέρετε ακόμη κάτι; Αυτός ο ιός είναι έξυπνος διότι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στον ίδιο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται Γυμνάσιο και ΓΕΛ κινδυνεύουν μόνον όταν διδάσκουν στους μαθητές των ΓΕΛ!!!

Αυτός ο ιός είναι έξυπνος διότι σύμφωνα με τους χαρτογιακάδες του  υπουργείου παιδείας οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται με ένα όχημα για να μειώσουν τα έξοδα μετακίνησης σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν θα ασθενήσουν από τον ιό αυτό.

Αυτός ο ιός είναι έξυπνος διότι σύμφωνα με τους ειδικούς γνώστες της Δημόσιας Ελληνικής Εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί της βθμιας εκπαίδευσης δεν μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες. Διδάσκουν μόνον σε ένα σχολείο και εισέρχονται μόνον σε μία αίθουσα.

Ώ της ασχετοσύνης και της υποκρισίας!!!

Και βεβαίως είναι γνωστό τοις πάσι ότι εφόσον τεχνηέντως έχουν απαξιώσει τους εκπαιδευτικούς πώς μπορούν άραγε να ασχοληθούν με την προστασία τους; Ενώ οι ίδιοι οι γονείς φοβούμενοι σε πολλές των περιπτώσεων δεν στέλνουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες.

Και για ποια εκπαιδευτική διαδικασία μπορούσαμε να μιλήσουμε μέχρι τώρα;

Εκπαιδευτικοί ασθενούντες, μαθητές ασθενούντες, γονείς και αδελφοί εκπαιδευτικών και μαθητών ασθενούντες άρα δεν εμφανιζόταν, νομίμως στο σχολείο, τμήματα κλειστά, άνθρωποι σε αναμονή για να ενημερωθούν για τα μοριακά tests… Τι άλλο χρειαζόμασταν για να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο!!!

Το μόνον που ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι.

Παπαχρήστου Δ. Βασίλειος

Αιρετός ΠΥΣΔΕ Σερρών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς