Κορονοϊός: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε Θεσσαλονίκη-Σέρρες
Επιστρέφει το SMS για τις μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς - Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών - Κλειστά τα λύκεια με υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση

Υποχρεωτική τηλ-εκπαίδευση θα εφαρμόζεται για τις 14 επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σε όλα τα Λύκεια και τα ΑΕΙ σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Κατά συνέπεια θα υπάρχουν κλειστά σχολεία (Λύκεια), αλλά και ανοιχτά (Γυμνάσια και Δημοτικά).

Αναφορικά με τα σχολεία που θα παραμείνουν ανοιχτά, προβλέπονται συγκεκριμένοι κανόνες για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μετακινήσεις μαθητών

Αναφορικά με τις μετακινήσεις μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών για το διάστημα 5.00 το πρωί έως 21.00 το βράδυ προβλέπεται:

Μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS στο 13033 – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της διεύθυνσης του σχολείου.

Στο πιστοποιητικό-βεβαίωση θα πρέπει να αναγράφονται: Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας - Η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η βεβαίωση κίνησης χορηγείται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση, με βεβαίωση που συντάσσεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»