Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ: Παράνομους τίτλους σπουδών καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών- Συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως ζητά η ΟΙΕΛΕ

Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό Παιδείας!

Να σημειωθεί ότι προχθές η ΟΙΕΛΕ είχε υποβάλει ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας, εάν εξακολουθούν, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, να διορίζονται μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ταυτόχρονα, τέθηκε το ερώτημα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να αποφευχθεί η έκδοση από ιδιωτικά σχολεία παράνομων, δήθεν άριστων, τίτλων σπουδών μετά την ψήφιση του Νόμου 4713/2020, που αποσύρει επί της ουσίας, την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας από αυτά.

Το ζήτημα των παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο έχει αναδείξει η ΟΙΕΛΕ από το 2005. Είναι για την Ομοσπονδία μας θέμα τιμής και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος η αποτροπή τέτοιων άθλιων φαινομένων που παραβιάζουν την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές, που οξύνουν τις ανισότητες και διαιωνίζουν την πολιτική-επιχειρηματική διαφθορά

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Επειδή δεν υπήρξε καμιά απάντηση στο ερώτημα που προ ολίγων ημερών κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για το αν συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και διορίζονται στο δημόσιο κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να αποστείλει στην κ. Κεραμέως πρόσκληση για άμεσο διάλογο για το ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό, αν αποδεχθεί την πρόσκλησή μας σε διάλογο.

Στην (ακατανόητη) περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνηθεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό και κοινωνικό σκάνδαλο που θίγει το δημόσιο συμφέρον και καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, η ΟΙΕΛΕ θα δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και θα ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αφροδίτη Λατινοπούλου
Μήνυση κατά Αφροδίτης Λατινοπούλου για υποκίνηση μίσους κατά των Ρομά
Για ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση σε τηλεοπτικές εμφανίσεις κατηγορείται η ευρωβουλευτής - Παρέμβαση έξι οργανώσεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών...
Μήνυση κατά Αφροδίτης Λατινοπούλου για υποκίνηση μίσους κατά των Ρομά
pano-gia-sigxoneusistmimaton
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
Καταγγελίες για γνωματεύσεις και διαγνώσεις που αγνοούνται μέχρι και για αδέρφια που στέλνονται σε διαφορετικά σχολεία
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
zaxaraki
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»
Εκτός σχολείου οι ενήλικοι πρόσφυγες: Η ΟΛΜΕ «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»