Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ: Παράνομους τίτλους σπουδών καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών- Συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως ζητά η ΟΙΕΛΕ

Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό Παιδείας!

Να σημειωθεί ότι προχθές η ΟΙΕΛΕ είχε υποβάλει ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας, εάν εξακολουθούν, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, να διορίζονται μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ταυτόχρονα, τέθηκε το ερώτημα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να αποφευχθεί η έκδοση από ιδιωτικά σχολεία παράνομων, δήθεν άριστων, τίτλων σπουδών μετά την ψήφιση του Νόμου 4713/2020, που αποσύρει επί της ουσίας, την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας από αυτά.

Το ζήτημα των παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο έχει αναδείξει η ΟΙΕΛΕ από το 2005. Είναι για την Ομοσπονδία μας θέμα τιμής και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος η αποτροπή τέτοιων άθλιων φαινομένων που παραβιάζουν την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές, που οξύνουν τις ανισότητες και διαιωνίζουν την πολιτική-επιχειρηματική διαφθορά

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Επειδή δεν υπήρξε καμιά απάντηση στο ερώτημα που προ ολίγων ημερών κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για το αν συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και διορίζονται στο δημόσιο κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να αποστείλει στην κ. Κεραμέως πρόσκληση για άμεσο διάλογο για το ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό, αν αποδεχθεί την πρόσκλησή μας σε διάλογο.

Στην (ακατανόητη) περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνηθεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό και κοινωνικό σκάνδαλο που θίγει το δημόσιο συμφέρον και καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, η ΟΙΕΛΕ θα δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και θα ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου»
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Νοσοκομείο
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
natsios
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
Ο Νατσιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση της κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι φαίνεται να συγκλίνει με τις θέσεις της «Νίκης»
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της