Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών- Συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως ζητά η ΟΙΕΛΕ

Καταγγελία που δυναμιτίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο από την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό Παιδείας!

Να σημειωθεί ότι προχθές η ΟΙΕΛΕ είχε υποβάλει ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας, εάν εξακολουθούν, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, να διορίζονται μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ταυτόχρονα, τέθηκε το ερώτημα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να αποφευχθεί η έκδοση από ιδιωτικά σχολεία παράνομων, δήθεν άριστων, τίτλων σπουδών μετά την ψήφιση του Νόμου 4713/2020, που αποσύρει επί της ουσίας, την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας από αυτά.

Το ζήτημα των παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και του διορισμού των κατόχων τους στο δημόσιο έχει αναδείξει η ΟΙΕΛΕ από το 2005. Είναι για την Ομοσπονδία μας θέμα τιμής και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος η αποτροπή τέτοιων άθλιων φαινομένων που παραβιάζουν την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές, που οξύνουν τις ανισότητες και διαιωνίζουν την πολιτική-επιχειρηματική διαφθορά

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Επειδή δεν υπήρξε καμιά απάντηση στο ερώτημα που προ ολίγων ημερών κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για το αν συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και διορίζονται στο δημόσιο κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να αποστείλει στην κ. Κεραμέως πρόσκληση για άμεσο διάλογο για το ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας διαθέτει πλέον συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή κατόχων ψεύτικων «άριστα» από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για το διορισμό ευαίσθητους φορείς του δημοσίου και προτίθεται να τα καταθέσει στην Υπουργό, αν αποδεχθεί την πρόσκλησή μας σε διάλογο.

Στην (ακατανόητη) περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνηθεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό και κοινωνικό σκάνδαλο που θίγει το δημόσιο συμφέρον και καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, η ΟΙΕΛΕ θα δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και θα ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα