Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kerameos olme
Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τη Νίκη Κεραμέως και τους υφυπουργούς Παιδείας - Δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα των εκπαιδευτικών - Κινητοποίηση αύριο στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας

Πλήρως αδιάλλακτη και αμετακίνητη από τις θέσεις της εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 8/10. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η υπουργός δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα που έθεσαν στο τραπέζι οι εκπαιδευτικοί, την ώρα που η συζήτηση διεξαγόταν σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Μάσκες στα σχολεία, ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καμία μέριμνα για τις 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους και πιέσεις για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και απουσίες στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων αποτέλεσαν για μία ακόμα φορά τις βασικές θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας συνιστά η χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία, η ΟΛΜΕ επεσήμανε στην υπουργό Παιδείας ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι αυτός που προωθείται με τη νέα τροπολογία και ότι δεν μπορούν να διαρρηγνύουν τις σχέσεις τους με τους μαθητές και τους γονείς. Η κα Κεραμέως αποποιήθηκε οποιασδήποτε ευθύνης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους εκπαιδευτικούς, ζητώντας τους μάλιστα να απαντήσουν στο ερώτημα το εάν θέλουν... κλειστά σχολεία.

Σχετικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η υπουργός εμφανίστηκε και πάλι αδιάλλακτη, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου. Όταν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αντέτειναν ότι η εν λόγω διαδικασία αποτελεί ένα θολό τοπίο και δεν καλύπτει σειρά ζητημάτων, την ώρα που εφαρμόστηκε μόνο σε πρυτανικές εκλογές, η Νίκη Κεραμέως απάντησε πως αντιθέτως αποτελεί μια προοδευτική εξέλιξη και ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις της εποχής, αφήνοντας όμως στον «αέρα» την προβληματικότητα της διαδικασίας.

Επιπλέον, η υπουργός είπε στους εκπαιδευτικούς ότι θέτουν εαυτόν εκτός εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καθώς ήδη διεμήνυσαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ αυτή θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως των δηλώσεων και της στάσης τους.

Για τις 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους η υπουργός παρέλειψε να αναφερθεί σε κάτι παραπάνω από όσα είναι ήδη γνωστά. Όταν η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ παρέπεμψε την κα Κεραμέως στους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια όπου οι προσληφθέντες διέθεταν ανάλογο δικαίωμα, η ίδια απάντησε ότι αυτό αφορά διοικητικούς υπαλλήλους και όχι εκπαιδευτικούς. Η υπουργός επεσήμανε δε ότι για τη διαδικασία χορήγησης της συγκεκριμένης άδειας στους νεοδιόριστους θα πρέπει να κινηθούν νομοθετικές διαδικασίες σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΟΛΜΕ ζήτησε την άμεση εκκίνηση των όποιων διαδικασιών.

Τέλος, για την τράπεζα θεμάτων, η Ομοσπονδία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε να υπάρξει εξορθολογισμός της ύλης από το ΙΕΠ, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που προέκυψαν λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κορονοϊού και που δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν μέσα στις λίγες επιπλέον ημέρες που διατέθηκαν. Και για αυτό το θέμα δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση.

Κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας αύριο το μεσημέρι

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, τόσο η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας όσο και η ΟΛΜΕ και πλήθος Συλλόγων Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, στις 12:00.

«Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε – απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας», σημειώνουν οι μαθητές σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00. Η Ομοσπονδία απαιτεί μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας και δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kallianos
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
Ερώτηση κατέθεσε ο Ι. Καλλιάνος προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την μείωση χρόνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη περιοχή διορισμού τους
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
kontiadis-xenofon
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
Περί αντισυνταγματικότητας κάνει λόγο ο Ξ. Κοντιάδης αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν στους...
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
kallitexniko sxoleio keratsiniou drapetsonas
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών
Σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Κενά σε εκπαιδευτικούς και νέα απώλεια διδακτικών ωρών λόγω...
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών