Μέλος συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας: Προκλητικό να λένε τους μαθητές κακομαθημένα – «Η Κεραμέως θέλει να μας κλείσει το στόμα»
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας από το 26ο ΓΕΛ Αθηνών, Κωνσταντίνα Παντέλαρου μίλησε για τα μικροεπεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, τα αιτήματα των μαθητών και τις καταλήψεις

«Στην χθεσινή πορεία ήταν κάτω στο δρόμο χιλιάδες μαθητές. Τα επεισόδια που έγιναν σε κάποιο σημείο από ελάχιστα άτομα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τα αιτήματα των μαθητών. Η πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στα Προπύλαια. Αυτοί που πέταξαν τις μολότοφ δεν ήρθαν από την μαθητική πορεία και επιχείρησαν να την διαλύσουν. Εμείς συνεχίζουμε να εμμένουμε και να βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας» δήλωσε στο Mega.

H Κωνσταντίνα Παντέλαρου απάντησε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

«Οι μαθητές έχουμε προσπαθήσει όλη αυτή την περίοδο και έχουμε πάει σε δήμους, σε δευτεροβάθμιες ο ένας μας στέλνει στον άλλο και πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης. Όσον αφορά στο υπουργείο και πέρυσι και πρόπερσι και με άλλες κυβερνήσεις που είχαμε προβλήματα -γιατί δεν κάνουμε τις πορείες εθιμοτυπικά-, κάθε χρόνο μας προκύπτουν προβλήματα και κάθε φορά βρίσκουμε την καγκελόπορτα του υπουργείου κλειστή και οι φύλακες μας λένε  ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί να μας ακούσει».

Επιπλέον, επισήμανε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία τόσο σε επίπεδο καθηγητών όσο και ως προς τα υγειονομικά μέτρα και πως είναι προκλητικό από τη μεριά της κυβέρνησης να υποστηρίζει πως οι μαθητές δεν ξέρουν τι λένε και πως είναι κακομαθημένα.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας για τιμωρητικού χαρακτήρα ανακοινώσεις και είπε ότι «δεν νοιάζεται για την Παιδεία μας, δεν νοιάζεται για την υγεία μας και θέλει να μας κλείσει και το στόμα».

Τέλος, προανήγγειλε συνέχεια στις διαμαρτυρίες των μαθητών και με άλλους τρόπους που θα αποφασιστούν στην συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αττικής, προσθέτοντας ότι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Εξετάζεται αύξηση της πάγιας προκαταβολής στους διευθυντές σχολείων
Αύξηση της πάγιας προκαταβολής στους διευθυντές σχολείων εξετάζει το ΥΠΕΣ μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
Λιβάνιος: Εξετάζεται αύξηση της πάγιας προκαταβολής στους διευθυντές σχολείων
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: Παράταση εγγραφών έως 23 Ιανουαρίου 2026 – Τα αποτελέσματα στις 2 Φεβρουαρίου
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του εαρινού...
ΕΑΠ: Παράταση εγγραφών έως 23 Ιανουαρίου 2026 – Τα αποτελέσματα στις 2 Φεβρουαρίου