σοφία_ζαχαράκη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί το κυλιόμενο ωράριο , ωστόσο αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού θα συζητηθεί

«Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Σοφία Ζαχαράκη.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι αύριο (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Για το ζήτημα της σχολικής στέγης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις, ανέφερε ότι στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορονοϊό και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία», κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλο
ΠΕΚ για «Πολλαπλό βιβλίο»: Μεταρρύθμιση σε αναμονή ή εκπαιδευτικό αδιέξοδο;
Προβληματισμός για τις ασφυκτικές προθεσμίες, τις εκκρεμότητες αξιολόγησης και τον ρόλο των εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής
ΠΕΚ για «Πολλαπλό βιβλίο»: Μεταρρύθμιση σε αναμονή ή εκπαιδευτικό αδιέξοδο;
δωρο Πασχα
Ασφαλιστικό: Σενάρια για μερική επαναφορά «δώρων» στους συνταξιούχους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Αυξήσεις στην ετήσια ενίσχυση και πιθανή νέα μορφή «δώρων» Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού – Οι τελικές αποφάσεις στη ΔΕΘ
Ασφαλιστικό: Σενάρια για μερική επαναφορά «δώρων» στους συνταξιούχους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
σεισμός
Σεισμοί στην Εύβοια: Κατολισθήσεις και μικρές ζημιές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
Απανωτές δονήσεις στο Προκόπι με μικρές επιπτώσεις – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, αλλά συστάσεις για ελέγχους σε παλαιά κτίρια
Σεισμοί στην Εύβοια: Κατολισθήσεις και μικρές ζημιές – Τι λένε οι σεισμολόγοι