«Όχι μάσκες στα σχολεία»: Καταλήψεις σε πάνω από 20 σχολεία στην κεντρική Μακεδονία
Με νέες καταλήψεις σε σχολεία ξεκίνησε η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης, με κύριο αίτημα των μαθητών να είναι η μη χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα, πραγματοποιείται και αποχή από τα μαθήματα.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το GRTimes.gr, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης έχουν βάλει λουκέτο στην είσοδο του σχολείου και έχουν αναρτήσει πανό από τα κάγκελα.

«Όχι μάσκες μέσα στην τάξη. Όχι στα εμβόλια. Όχι στα τεστ», αναφέρεται σε αυτά.

katalipsi-sholeia-thessaloniki.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το μοναδικό σχολείο, καθώς τόσο στην Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, όσο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Θυμίζουμε ότι σήμερα στις 12.00 αναμένονται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, έπειτα από κάλεσμα του «συντονιστικού μαθητών Θεσσαλονίκης».

katalipsi-thessaloniki-mathites2.jpg

Οι μαθητές όπως αναφέρουν, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ολιγομελή τμήματα στα σχολεία, περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, ασφαλή μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, τεστ Covid για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες κλπ.

Τι δηλώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε περίπου 20 με 25 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιείται αυτή την ώρα κατάληψη από μαθητές. Η πλειοψηφία αυτών είναι σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια, ενώ όπως δηλώνει η Ελληνίδου Στέλλα, υπεύθυνη στο γραφείο τύπου του ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο GRTimes.gr είναι μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. «Σήμερα σημειώνεται μια αυξητική τάση των καταλήψεων. Πολλά σχολεία που είχαν σήμερα το πρωί κατάληψη, αυτή την ώρα έχουν λήξει έπειτα από παρέμβαση εκπαιδευτικών και συζήτηση με τους μαθητές των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός των καταλήψεων να έχει αυξηθεί».

katalipsi-sholeia-mathites.jpg

 

Κατάληψη και σε σχολείο του Ωραιοκάστρου

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα του δήμου Ωραιοκάστρου, στο οποίο στεγάζονται το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο της περιοχής. Η κατάληψη γίνεται από μαθητές του σχολείου οι οποίοι, σύμφωνα με το Polites Oraiokastrou δηλώνουν αντίθετοι στη χρήση μάσκας στα σχολεία, καθώς και ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί «όσο χρειαστεί».

Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη έχουν κλείσει τις εισόδους των σχολείων με κάδους απορριμμάτων, ενώ έχουν υψώσει και πανό. Εκτός από τη μη χρήση μάσκας οι μαθητές διαμαρτύρονται μέσω των καταλήψεων για τις όποιες -όπως λένε- παρενέργειες μπορεί να δημιουργήσει η χρήση μάσκας, για τη μη κοινωνικοποίηση των μαθητών λόγω μάσκας, για τη μη εξέταση εναλλακτικών μέτρων προστασίας, για την αυξημένη ύλη λόγω της ανολοκλήρωτης περσινής ύλης κ.ά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papaioannou
Ν. Παπαϊωάννου, υφυπ. Παιδείας: Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων
«Η βασική προϋπόθεση είναι να έχεις δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Ακόμα και αν δεν έχεις περάσει σε δημόσιο πανεπιστήμιο, πρέπει να έχεις συμμετάσχει...
Ν. Παπαϊωάννου, υφυπ. Παιδείας: Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων
το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ
Το ΕΚΠΑ φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Γενική Συνέλευση και το σεμινάριο Πρυτάνεων του Δικτύου UNICA
Ευρωπαίοι πρυτάνεις στο ΕΚΠΑ: Διεθνής συνέργεια για το μέλλον της εκπαίδευσης
Το ΕΚΠΑ φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Γενική Συνέλευση και το σεμινάριο Πρυτάνεων του Δικτύου UNICA
pyspe_a_athinas.jpg
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
Αναλυτική ενημέρωση από την 33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο