Συλλόγος Εκπαιδευτικών Ροδόπης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 11:30 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης από τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση, τις επιδιώξεις της, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τους σχεδιασμούς της για προσλήψεις αναπληρωτών που στρέφονται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και τις ανάγκες και δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΔΣ του Συλλόγου δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως:
• Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν επιδέχεται
ισοζύγιο κόστους, δεν είναι προϊόν, δεν έχει αγοραία αξία: είναι ανεκτίμητο δικαίωμα
και θα το υπερασπιστούμε.
• Κανένα εκπαιδευτικό κενό δεν είναι υποδεέστερο, όλοι οι μαθητές, όλες οι τάξεις, όλα τα σχολεία χρειάζονται από την 1η μέρα λειτουργίας όλους τους εκπαιδευτικούς τους!
Τέλος, διεκδικεί κύρια τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καύσωνας
Καύσωνας Ιουνίου στην επιστροφή των εκδρομέων – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος
Καιρός: Με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς η επιστροφή των εκδρομέων – Αρχές Ιουνίου με καλοκαιρινό σκηνικό
Καύσωνας Ιουνίου στην επιστροφή των εκδρομέων – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος
ζαχαρακη
«BREAK — Εκτός Ύλης»: Νέο podcast από το Υπουργείο Παιδείας - Η συζήτηση για το άγχος των εξετάσεων (Video)
Το Υπουργείο Παιδείας κάνει podcast – Και ξεκινά από το άγχος των εξετάσεων
«BREAK — Εκτός Ύλης»: Νέο podcast από το Υπουργείο Παιδείας - Η συζήτηση για το άγχος των εξετάσεων (Video)