Ψήφισμα: Τα παιδιά με αναπηρίες δεν είναι ο τελευταίος τροχός - Προσλήψεις στην παράλληλη και ΖΕΠ από την Α' φάση
Ψήφισμα με το οποίο ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσουν προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ από την Α φάση, μαζί με τις προσλήψεις αναπληρωτών της Γενικής Αγωγής, οργάνωσε η ΠΕΑΝ - Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Το ψήφισμα που έχουν ως τώρα υπογράψει περίπου 1.800 ενδιαφερόμενοι αναφέρει τα εξης:

Ενημερωνόμαστε πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα κενά σε παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ, παρά μόνο για τις προσλήψεις στη γενική αγωγή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν προσλήψεις παράλληλης και ΖΕΠ στην α' φάση, που υπολογίζεται στα τέλη Αυγούστου.
Το κόστος από κάτι τέτοιο αφορά σε:
*χιλιάδες μαθητές με αναπηρία ή άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι συχνά περιμένουν την/τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο
*εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έπειτα από εώς 10 χρόνια προσφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης κινδυνεύουν είτε να μείνουν άνεργοι, είτε, σε ενδεχόμενη μετέπειτα πρόσληψη, να χάσουν μόρια προϋπηρεσίας, σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους/συναδέλφισσες και συνεπώς θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΖΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΦΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ! Η ΕΙΔΙΚΉ ΑΓΩΓΗ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ!

Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Εκτός Α' φάσης προσλήψεων παράλληλες στηρίξεις και ΖΕΠ;

117629271_3179550082121263_6762910816734442779_n.jpg

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4