κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Καταγγέλλουμε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ που ζητάει να γίνουν τώρα οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10/8 στις 11π.μ. στην ΔΔΕ Ρεθύμνου

Σε ασφυκτικές ημερομηνίες και σε πλήρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας , το Υπουργείο με εγκύκλιο  102027/ΓΔ5 -30/7/2020 , ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών! Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 10 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά.

 Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποσπάσεων Β΄ φάσης, αποσπάσεων σε φορείς – ΑΕΙ. Δεν υπάρχει η γνώση των αναγκών που θα προκύψουν από την κατάθεση αιτήσεων μακροχρόνιων αδειών όλων των περιπτώσεων (άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας κλπ). Επίσης δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των τμημάτων, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι μετεγγραφές μαθητών και πως με αυτό τον τρόπο δεν είναι ακόμα καθορισμένος ο αριθμός τους ανά σχολική μονάδα. Τέλος δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και να προχωρήσουν στις αναθέσεις μαθημάτων ώστε να υπάρχει διαφάνεια στα κενά που προκύπτουν . Όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας τα γνωρίζει πολύ καλά αλλά σκόπιμα τα παρακάμπτει.

    Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα ( εγγραφές ,οι μετεγγραφές των μαθητών,  ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν  υπεραριθμίες ή ελλείψεις.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη   αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε  να γίνονται οι συγκεκριμένες διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα, να υπάρχει διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τα λειτουργικά κενά, ενέργειες που προϋποθέτουν  ανοιχτά σχολεία, συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για οριστικοποίηση τμημάτων, μαθητών, αναλήψεις υπηρεσίας, ολοκλήρωση εγγραφών – μετεγγραφών, κατανομή μαθημάτων, καθορισμού των υπεραριθμιών και καταγραφή των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί :

  • Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να απέχουν από την διαδικασία και να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις συναδέλφων καθώς δεν έχουν γίνει συνεδριάσεις συλλόγων, νομιμοποιώντας διαδικασίες που παραβιάζουν την εκπαιδευτική νομοθεσία και θίγουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
  • Τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10/8 στις 11π.μ. στην ΔΔΕ Ρεθύμνου με σκοπό το μπλοκάρισμα των παράτυπων  διαδικασιών.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας                  

Νικολάου Δέσποινα                              Πετσαγγουράκης Βαγγέλης   

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron.jpg
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Το κοινό υποδέχθηκε θερμά τον σημαντικό καλλιτέχνη και την ιστορική μπάντα του σε μία σπάνια ζωντανή εμφάνιση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις
«Είστε έτοιμοι να παραδώσετε άρον άρον το κτίριο του 99ου Νηπιαγωγείου Αθηνών στους ιδιοκτήτες του» - Η επιστολή γονέων των μαθητών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις
ΠΑΣΟΚ, λογότυπο έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για το φερόμενο σκάνδαλo στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για το φερόμενο σκάνδαλο ΙΝΕΔΙΒΙΜ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για το φερόμενο σκάνδαλo στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ