«Εξαφανίστηκαν» ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών από το σύστημα του υπουργείου Παιδείας;
Ενα ακατανόητο γεγονός, η απώλεια (;) εγγραφών δύο ημερών από το ηλεκτρονικό σύστημα e-eggrafes του υπουργείου Παιδείας, αναστατώνει από χθες εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους. Τους ζητούν να επανυποβάλουν αιτήσεις!

Το σύστημα ζητάει από τους μαθητές που υπέβαλαν αιτήσεις εγγραφής στις 28 και 29 Ιουνίου να τις επανυποβάλουν, χωρίς καμιά άλλη εξήγηση!

Πώς θα εντοπιστούν όμως οι μαθητές που τους αφορά ενώ η προθεσμία για  την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων ή Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, λήγει αύριο;

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το alfavita.gr διευθυντής σχολείου (σ.σ. τα στοιχεία του στη διάθεσή μας) 

«Ειμαι Δ/ντης σε επαρχιακό ΓΕΛ και με τις ηλεκτρονικές εγγραφές σηκώνω το βάρος διότι ή πολλοί γονείς δεν μπορούν μόνοι τους και οι λογιστές ζητάνε χρήματα.

Σήμερα το απόγευμα είδαμε την τραγική ειδοποίηση: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ 28-06-2020 ΚΑΙ 29-06-2020, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ. 

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ 

Πού δεν εμφανίζονται,  εννοεί στο σύστημα των σχολείων. Ποιές είναι αυτές και πως θα το ανακαλύψουμε είναι δουλειά των Δ/ντων και των συναδέλφων (το σχολικό έτος έχει λήξει). Τη στιγμή αυτή είναι άνθρωποι που έχουν αιτήσεις τυπωμένες στα χέρια με αριθμό πρωτοκόλλου και δεν εμφανίζονται στο σύστημα των σχολείων. 

Για ευνόητους λόγους  θα ήθελα να διατηρηθεί η ανωνυμία μου αλλά κάντε κάτι. Γελοιοποιούμαι σε μικρές κοινωνίες και δεν φταίμε εμείς. Να καταλογιστούν αν υπάρχουν ευθύνες και να γίνει ενημέρωση κεντρικά σε όλους τους γονείς και όχι ευθύνη των Δ/ντων ως συνήθως"

 Πράγματι, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα, υπάρχει πρόβλημα:

1.png

Μέχρι  τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για το πρόβλημα που ανέκυψε. Το alfavita.gr θα επανέλθει μόλις και εφόσον υπάρξει ενημέρωση...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές [ΦΕΚ]
Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές [ΦΕΚ]
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές ύστερα...
Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές [ΦΕΚ]
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς – [ΕΡΑ] καταγγέλλουν τη  συγκεκριμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ως  ενέργεια που παραβιάζει την...
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές