Γιώργος Σουρβίνος
«Τα σχολεία δεν αποτελούν σοβαρές εστίες μετάδοσης» - Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Ιολογίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ

Η απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ελήφθη κατόπιν αξιολόγησης της κατάστασης μετά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων επιτρέπει την επαναλειτουργία και των δημοτικών σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των σχολείων, καθώς οι μαθητές δείχνουν να προσαρμόζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα παιδιά κατά κανόνα δε νοσούν, ενώ δύσκολα μεταδίδουν τη νόσο, συνεπώς τα σχολεία δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές εστίες μετάδοσης. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα