Θανάσης Κικίνης
Η ομοσπονδία διατηρεί επιφυλάξεις για τα νηπιαγωγεία εξαιτίας της μικρής χωρητικότητας των αιθουσών και τη δυσκολίας να κρατηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις

Να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, αλλά με όρους και προϋποθέσεις που θα διαφυλάσσουν την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ζητά ο Θανάσης Κικίνης, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. «Κάθε μέρα που χάνεται η επαφή των μαθητών με το σχολείο, είναι μια ημέρα χαμένη παιδαγωγικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του OPEN ότι η ομοσπονδία έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, έχοντας ζητήσει συνάντηση με τον ΕΟΔΥ καθώς την ηγεσία του υπ. Παιδείας και του υπ. Εσωτερικών. Ωστόσο, ο Θ. Κικίνης διαμαρτυρήθηκε πως μέχρι στιγμής η ομοσπονδία δεν έχει κληθεί για να μεταφέρει τα αιτήματα και τις απόψεις της αναφορικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Επίσης, σημαντικό ζήτημα για την ομοσπονδία αποτελεί η ενίσχυση του προσωπικού στον καθαρισμό, καθώς καθαριστές και καθαρίστριες από τις μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως εξήγησε ο Θ. Κικίνης, έντονος προβληματισμός επικρατεί και για τους χώρους των σχολείων, καθώς με δεδομένα τα όρια για μαθητές ανά τετραγωνικό μέτρο και τις απαραίτητες αποστάσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο τμήματα να «σπάσουν» ακόμα και σε τρεις βάρδιες.

Η ομοσπονδία διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για τα νηπιαγωγεία, καθώς οι αίθουσες είναι εξαιρετικά μικρές, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην τήρηση των κανόνων για τις αποστάσεις από τους μαθητές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidikiagwgi
Ειδική Αγωγή 2025: Επείγον! Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ – Ποιοι υποβάλουν διπλή αίτηση
Λήγει η προθεσμία για την αίτηση ΑΣΕΠ στους νέους πίνακες Ειδικής Αγωγής – Τι πρέπει να προσέξουν οι εκπαιδευτικοί στο ΟΠΣΥΔ - Πώς προκύπτουν τα...
Ειδική Αγωγή 2025: Επείγον! Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ – Ποιοι υποβάλουν διπλή αίτηση
karamanlis
Στη Βουλή η παραπομπή Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη – Μυστικές απώλειες στη ΝΔ
Με 154 «ναι» συγκροτείται προανακριτική για παράβαση καθήκοντος – Σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις και αιχμές για συγκάλυψη
Στη Βουλή η παραπομπή Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη – Μυστικές απώλειες στη ΝΔ