kikinis
Προβληματισμός από τον πρόεδρο της ΔΟΕ για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη

Στο ζήτημα της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Τρικάλων TV10. Όπως επεσήμανε, οι κάμερες δεν θα «βλέπουν» την τάξη και τους μαθητές, ο ήχος θα μεταφέρεται στα σπίτια των μαθητών που δεν θα είναι στην τάξη, υπογραμμίζοντας όμως, ότι αυτό «δεν διασφαλίζει τον μαθητή ο οποίος για τον οποιοδήποτε λόγο μπορεί να δώσει μια λανθασμένη απάντηση ή που μπορεί να έχει θέματα παρουσίας μέσα στην τάξη, όπως για παράδειγμα να είναι υπερκινητικός»

Επιπλέον, διερωτήθηκε «τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός όταν αυτός ο μαθητής θα έρθει και θα εμφανιστεί μπροστά του» και «πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τους μαθητές που έχουν ιδιαίτερους τρόπους έκφρασης λόγω κάποιων παθήσεων που ενδεχομένως έχουν» συμπληρώνοντας ότι «όλα  θα φθάσουν στο κάθε σπίτι».

Ο κ. Κικινής σημείωσε παράλληλα ότι «όταν ο μαθητής θα είναι στο σπίτι του και έχει ανοικτό τον υπολογιστή του για να παρακολουθεί το μάθημα, το πιθανότερο είναι να μην είναι μόνος του, γιατί είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον και των άλλων να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία» Έτσι «και η σχολική μονάδα να καταστρέφει τα μεταδεδομένα ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι η φωνή κάποιου παιδιού, η λανθασμένη του απάντηση και άλλα δεν θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε μία κοινωνία με φωτογραφίες και με βίντεο που θα κρατάει η οικογένεια στο σπίτι».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε ότι «υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι όταν κάποιος μαγνητοσκοπείται/επιτηρείται κατά τη διάρκεια της εργασίας του αλλάζει την απόδοσή του, την προσαρμόζει, δεν είναι γνήσια και ενδεχομένως να χάσει και τον αυθορμητισμό του» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θα κάνει το αστείο που θα έκανε μέσα στην τάξη και δε θα είναι ελεύθερος στην έκφρασή του».

Ακόμα τόνισε πως «αν πιστεύει κάποιος ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με τις κάμερες στην τάξη για να μην τους δουν κάποιοι άλλοι, δεν θα έκαναν και σύγχρονη εκπαίδευση».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπουτσια
Γιατί οι Ιάπωνες βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν στο σπίτι;
Υπάρχει μια απλή αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική κίνηση που κάνουν οι Ιάπωνες πριν μπουν στο σπίτι τους, η οποία συνδέεται άμεσα με την υγεία και την...
Γιατί οι Ιάπωνες βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν στο σπίτι;
χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!