νηπιαγωγείο, δασκάλα, νήπια
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

Με ρύθμιση στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εισάγεται στο νηπιαγωγείο πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων. 

Ειδικότερα η νέα διάταξη αναφέρει τα εξής: 

«γ) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων εισάγεται πιλοτικά στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές αλληλεπιδρούν με έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του Νηπιαγωγού.

Με την ίδια απόφαση ορίζονται η χρονική διάρκεια εφαρμογής της πιλοτικής δράσης, η διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα, ο αριθμός και η γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων στις οποίες εισάγεται πιλοτικά η ενασχόληση αυτή και ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lockdown: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα; -Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ
Πότε σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; - Tι δείχνει έρευνα
Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει την ηλικία-ορόσημο όπου η χριστουγεννιάτικη μαγεία αρχίζει να ξεθωριάζει
Πότε σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; - Tι δείχνει έρευνα