Φίλης για απόφαση ΑΣΕΠ: Έγινε το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου για τα Κολέγια 
Ως το «πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα Κολέγια που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις» κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την απόφαση του ΑΣΕΠ, το οποίο απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των κολεγίων στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το alfavita.gr, η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των κολεγίων στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών, μετά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου 50, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ, έλαβε μια σημαντική απόφαση με την οποία δεν πρόκειται να γίνουν αναδρομικά δεκτές οι αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων να ενταχθούν στους πίνακες των εν εξελίξει διαγωνισμών για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή, περιφρουρεί το κύρος του ΑΣΕΠ και είναι σύμφωνη με την πάγια πρακτική του  να μην διαταράσσονται οι όροι εν εξελίξει διαγωνισμού» τονίζει σχολιάζοντας την απόφαση ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Επίσης προσθέτει πως αυτή η απόφαση «συνιστά το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα Κολέγια που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις».

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη: 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ, έλαβε μια σημαντική απόφαση με την οποία δεν πρόκειται να γίνουν αναδρομικά δεκτές οι αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων να ενταχθούν στους πίνακες των εν εξελίξει διαγωνισμών για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή, περιφρουρεί το κύρος του ΑΣΕΠ και είναι σύμφωνη με την πάγια πρακτική του  να μην διαταράσσονται οι όροι εν εξελίξει διαγωνισμού.  

Ταυτόχρονα, η απόφαση συνιστά το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα Κολέγια που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τον αγώνα για την ακύρωση του άρθρου 50 και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσφεύγει ο Λίβανος – Σοκάρουν οι μετρήσεις για τη μόλυνση του εδάφους
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
«Καμία οικογένεια στην περιφέρεια δεν θα νιώθει αποκλεισμένη» - Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
χιος
Χίος: Όταν τα ερωτήματα πνίγουν την αλήθεια – Από την Πύλο στο σήμερα, το αίτημα για διαφάνεια επιστρέφει
Ο υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι “η φύλαξη των συνόρων θέλει νεκρούς”, έσπευσε να δηλώσει ότι πιστεύει το Λιμενικό για τους 14...
Χίος: Όταν τα ερωτήματα πνίγουν την αλήθεια – Από την Πύλο στο σήμερα, το αίτημα για διαφάνεια επιστρέφει