Αθλητισμος
Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε. Ιδρύθηκε συνδικαλιστικός φορέας με όνομα «Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άθλησης», με την πρωτοβουλία Κοσμητόρων των ΣΕΦΑΑ της χώρας

… Και εγένετο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άθλησης, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα μεγάλο κενό του κλάδου της Φυσικής Αγωγής, της Άσκησης και του Αθλητισμού, το οποίο μας κατατρέχει εδώ και χρόνια. Ποιο είναι το κενό;

Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των επαγγελματιών πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο σχολείο, των γυμναστών στους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, των συναδέλφων στα γυμναστήρια και γενικά των επιστημονικά καταρτισμένων γυμναστών του καθημερινού μόχθου με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, γιατί υπό τη σκέπη του θα περιλαμβάνει και τους μελλοντικούς μας συναδέλφους, τους φοιτητές των σχολών μας.

Προσοχή το νέο σωματείο δεν έρχεται να διεμβολίσει τον χώρο που καλύπτουν οι ήδη υπάρχουσες επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, δεν έρχεται να τις αντικαταστήσει, αλλά αντιθέτως έρχεται να συμπαραταχθεί και συστρατευθεί μαζί τους απέναντι σε όσους καθορίζουν αποφασιστικά το μέλλον του κλάδου μας και να ισχυροποιήσει και άλλο την φωνή μας.

Καθήκον όλων μας να το στηρίξουμε, να το ενδυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας και να το καταστήσουμε την γροθιά μας στο τραπέζι που κάθονται αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Τις αποφάσεις που μέχρι σήμερα υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον χώρο μας, τις αποφάσεις που αφήνουν έρμαιο το πτυχίο, την επιστήμη και το επάγγελμά μας, σε όσους επιβουλεύονται είτε να το απαξιώσουν είτε να υποκλέψουν αντικείμενα ανήκοντα στο λειτούργημά μας.

Αρκετά ως εδώ. Ζητήσαμε από τους καθηγητές των ΣΕΦΑΑ – ΤΕΦΑΑ να δράσουν και να αντιδράσουν, να μην μας αφήσουν αβοήθητους απέναντι σε όλους αυτούς και αυτοί το έπραξαν, με τον καλύτερο τρόπο. Πρωτοστάτησαν στην δημιουργία καθαρά συνδικαλιστικού μας οργάνου. Ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα των τουλάχιστον 60 χιλιάδων πτυχιούχων και επαγγελματιών.

Σε εμάς όλους πλέον επαφίεται να πάρουμε την σκυτάλη, να πιάσουμε το νεογέννητο σωματείο από το χέρι και δυναμικά να το γιγαντώσουμε, έχοντας ένα όραμα: Να θεριέψει, βελτιωνόμενο καθημερινά και με την πρόοδό του να μετασχηματιστεί σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου – επιμελητήριο των επαγγελματιών του αθλητισμού, της άσκησης, των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, της προώθησης της δημόσιας υγείας, της απόκτησης υγιεινών συνηθειών και τρόπου ζωής, της εκτέλεσης της συνταγογράφησης της άσκησης και της ασκησιοθεραπείας και άλλα πολλά, αλλά τόσο σημαντικά για την κοινωνία αντικείμενα, που αμελήσαμε τόσα χρόνια να τα διεκδικούμε, να τα προωθούμε και να τα διδάσκουμε με την αυθεντικότητα και τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει.

Γιατί; Γιατί φοβόμασταν να το φωνάξουμε, φοβόμασταν να το πούμε ξεκάθαρα: Κύριοι η Άσκηση, η Άθληση και η Φυσική Αγωγή και ο πτυχιούχος επαγγελματίας της, ο εκπαιδευτικός και ο καθηγητής, είναι ο μόνος αρμόδιος για αυτά. Πολλοί από μας που τόλμησαν να το πουν, βρέθηκαν κυνηγημένοι και αδικημένοι από το σύστημα.

Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε έως τώρα ο συνδικαλιστικός φορέας που θα τους συνδράμει, θα τους προστατεύσει, θα παρέμβει υπέρ τους ενώπιον οποιασδήποτε αρχής και δικαστηρίου.

Πολύ καλή η επιστημονικότητα και οι επιστημονικές μας ενώσεις που την εκπροσωπούν. Έχουν διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο έως τώρα, καλύπτουν απολύτως την επιστημονική μας υπόσταση και έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν σε όλους τους τομείς, την δημόσια εκπαίδευση, την άσκηση και τον αθλητισμό, σωματειακό και μαζικό. Όμως δεν είχαν ως τώρα την νομική και καταστατική δυνατότητα, να μας προσφέρουν την καθαρά συνδικαλιστική κάλυψη, που τόσο έχουμε ανάγκη ως κλάδος.

Για αυτό και εγώ και ως μέλος επιστημονικής ένωσης, σας καλώ να γίνετε μέλη του ΠΣΕΑΑ, για να ενώσουμε τη φωνή μας και να ακουστεί στεντόρεια παντού, στα κυβερνητικά και υπουργικά γραφεία, τα κομματικά γραφεία, την Βουλή και την Δικαιοσύνη, αλλά και στους χώρους της καθημερινής δουλειάς και του ιδρώτα μας.

Είμαι περήφανη που αποτελώ ήδη από τη δημιουργία της, μέρος αυτής της προσπάθειας και προσδοκώ να γίνει ο καταλύτης για ένα καλύτερο μέλλον των συναδέλφων και της Φυσικής Αγωγής, του Αθλητισμού και της Άσκησης. Μία καινούρια μέρα ξημέρωσε, ας μην την συννεφιάσουμε με μεμψιμοιρία και γκρίνια. Καθήκον όλων μας είναι να την αγκαλιάσουμε με στοργή, τώρα που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Σύντομα θα έχετε νεώτερα για τα διαδικαστικά βήματα της εγγραφής σας και μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά, προσεχώς και από την ομάδα στο facebook στο link https://www.facebook.com/groups/paideiakaiekpaideysi/ , μέχρι τη δημιουργία ιστολόγιου και ομάδας.

 

Ολυμπία Ζαραμπούκα

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

         

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"