Βελτιωτικές αλλαγές στον ΔΟΑΤΑΠ προανήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης προτείνει ο Ορέστης Καλογήρου, με στόχο την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση των αιτήσεων

Με τις θετικές εισηγήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσεις, εγκρίθηκε η πρόταση της Νίκης Κεραμέως για τον ορισμό του Ορέστη Καλογήρου ως προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ, κατά την χθεσινή (31/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ο. Καληγήρου ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για την βελτίωση του συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση με στόχο, όπως δήλωσε, την διεκπεραίωση όλων των αιτήσεων να γίνεται εντός των 60 ημερών που προβλέπει ο νόμος.

Ως άμεση προτεραιότητα ο νέος πρόεδρος του οργανισμού έθεσε την στελέχωση του ΔΟΑΤΑΠ με τμήμα τεχνικών πληροφορικής (IT), είτε μέσω απόσπασης είτε μέσω μετάταξης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συγκρότηση δομημένων διαδικασιών έκδοσης πράξεων, με πιστοποίηση τύπου ISO. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή ISO, θα προωθηθεί η έγκριση εσωτερικού κανονισμού του οργανισμού.

Μια πρόσθετη δράση είναι οι τεχνικές βελτιώσεις την ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ, ώστε να είναι εύχρηστη και λειτουργική.

Επιπλέον, για την βελτίωση των υπηρεσιών του οργανισμού θα εισαχθεί ένα λογισμικό για την καταγραφή και την επικαιροποίηση όλων των στατιστικών στοιχείων που σχετίζονται με τις αιτήσεις, καθώς και ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης των τηλεφωνημάτων και των αιτημάτων διακυβέρνησης.

Για την διαχείριση αιτήσεων από τρίτους φορείς γνησιότητας και επαλήθευσης  πράξεων αναγνώρισης διαφόρων υποψηφίων, ο Ο. Καλογήρου προτείνει την εισαγωγή ενός συστήματος lifeycle managment. Δηλαδή, ένα σύστημα αποθήκευσης των πράξεων αναγνώρισης που έχει διαχρονική ισχύ και στο οποίο κάθε εμπλεκόμενος οργανισμός θα μπορεί να ανατρέξει, με την άδεια του ενδιαφερομένου.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ εξήγγειλε την ψηφιοποίηση των παλαιών πράξεων αναγνώρισης, καθώς στα αρχεία του ΔΟΑΤΑΠ περιλαμβάνονται 200.000 πράξεις αναγνώρισης σε έντυπη μορφή. 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα