Την Τρίτη η ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας
Κινητοποίηση από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στο κέντρο της Αθήνας

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση, στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Σειρά διατάξεων εισάγει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, με τις σημαντικότερες να αφορούν, την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων για πρόσληψη ή μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων με την αξιολόγηση και την αντικατάσταση της ΑΔΙΠ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, σε αναβρασμό βρίσκεται ο εκπαιδευτικός κόσμος, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές. Ήδη οι τρεις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα της ψήφισης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας.

σχετικά άρθρα

Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου
Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεκινάει νέο κύκλο σεμιναριακής μοριοδοτούμενης επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή στις 24 Φεβρουαρίου και έχει ανοικτές αιτήσεις...
Η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή αρχίζει πανελλαδικά 24 Φεβρουαρίου