Thumbnail
Κινητοποίηση από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στο κέντρο της Αθήνας

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση, στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Σειρά διατάξεων εισάγει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, με τις σημαντικότερες να αφορούν, την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων για πρόσληψη ή μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων με την αξιολόγηση και την αντικατάσταση της ΑΔΙΠ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, σε αναβρασμό βρίσκεται ο εκπαιδευτικός κόσμος, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές. Ήδη οι τρεις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα της ψήφισης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΑ
Μαθήτρια Γυμνασίου εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτρια ότι θέλει να αυτοκτονήσει: Το σχολείο μπροστά στην ευθύνη
Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητή και εκπαιδευτικό είναι πολλές φορές το μοναδικό «δίχτυ» που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα.
Μαθήτρια Γυμνασίου εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτρια ότι θέλει να αυτοκτονήσει: Το σχολείο μπροστά στην ευθύνη
θεατρο
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Το θέατρο ως πανίσχυρο παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης και ανάπτυξης: «Μαθαίνω και εξελίσσομαι πράττοντας»
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση