Βραβεία σε μαθητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών (Φωτογραφίες)
Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 38ο Πανελλήνιο/ 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Europe at School)

Μαθητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με γραπτό δοκίμιο, λογοτεχνικό κείμενο, ταινία μικρού μήκους, μουσικό κομμάτι, ζωγραφική, ψηφιδωτό και γενικά με κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση και έδωσαν την δική τους οπτική για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει «πεδίο συμφιλίωσης και αποδοχής της ετερότητας των λαών».

Ανάμεσα στις δημιουργίες των μαθητών ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν το διήγημα της Χριστίνας Φραγκιαδάκη, μαθήτριας της Α΄ Τάξης, με τίτλο «Μια πραγματική φιλία» και το ποίημα της Αμαλίας Μπελενιώτη, μαθήτριας Γ΄ Τάξης, με τίτλο «5 Γράμματα», όπως αναφέρει το ekriti.gr.

foto_2_35.jpg

Για την παραλαβή του Βραβείου η μαθήτρια Χρ. Φραγκιαδάκη με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μ. Φιολιτάκη ταξίδεψαν στην Αθήνα και είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μια λαμπρή τελετή βράβευσης, στην οποία συμμετείχαν Φορείς της Πολιτείας, Πρόξενοι ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα και εκπρόσωποι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές χώρες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί αλλά και εκπαιδευτικοί και μαθητές από ελληνικά σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Μαρία Φιολιτάκη, φιλόλογος του 11ου Γυμνασίου, «τόσο η διάρκεια της προετοιμασίας όσο και η συμμετοχή στην τελετή Βράβευσης ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ιδίως από τη στιγμή που επρόκειτο για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό.»

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν τις μαθήτριες για την επιτυχία και τη διάκρισή τους.

foto_3_23.jpg

σχετικά άρθρα

Βουλή: Τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις για την εκπαίδευση θα συζητηθούν τη Δευτέρα
Βουλή: Τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις για την εκπαίδευση θα συζητηθούν τη Δευτέρα
Οι δύο ερωτήσεις αφορούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών και το διορισμό των ΑμεΑ εκπαιδευτικών
Βουλή: Τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις για την εκπαίδευση θα συζητηθούν τη Δευτέρα