Κύπρος: Έμειναν χωρίς επίδομα άποροι μαθητές
Το κονδύλι για το γιορτινό επίδομα  δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία της Κύπρου, παρόλο που απομένουν μερικές μέρες πριν κλείσουν για τα Χριστούγεννα

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ το Υπουργείο Παιδείας, επέλεξε να δει εκ νέου το όλο θέμα μη αποκλεισμένης και της αλλαγής της διαδικασίας που ακολουθείτο μέχρι σήμερα.

Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι μαθητές ή μαθήτριες που έχουν ανάγκη θα λάβουν τη βοήθεια που τους αναλογεί.

Το κονδύλι που κάθε χρόνο παραχωρείτο στα σχολεία για τη βοήθεια των άπορων μαθητών/τριών δεν έχει φτάσει ακόμη, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση.

Συνήθως αυτό το κονδύλι δινόταν στους μαθητές υπό μορφή κουπονιών για τρόφιμα. Δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσό, σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι για κάποιες οικογένειες είναι πολύ σημαντικό.

Από το Υπουργείο Παιδείας ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζης διαβεβαίωσε ότι το κονδύλι που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό θα δοθεί στις σχολικές μονάδες και κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια. Απέφυγε να απαντήσει εάν οι προσφορές θα προκηρύσσονται κεντρικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμμπ
Ανακοίνωση συμπαράστασης του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ για τα γεγονότα στο ΕΜΠ
Ο ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΕΜΠ και κάνει λόγο για επίθεση στις δημοκρατικές αρχές και την αυτονομία των πανεπιστημίων.
Ανακοίνωση συμπαράστασης του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ για τα γεγονότα στο ΕΜΠ
φοιτητές
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Η ενεργοποίηση πειθαρχικών απειλεί το δημόσιο πανεπιστήμιο
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει τις πειθαρχικές διαδικασίες σε φοιτητές του ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και Πολυτεχνείου Κρήτης ως αυταρχικό μέτρο που...
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Η ενεργοποίηση πειθαρχικών απειλεί το δημόσιο πανεπιστήμιο