Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Σαβάτου (23/11)
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Η δραματική κατάσταση των σχολείων, απόρροια των μηδενικών μόνιμων διορισμών για πάνω από 10 χρόνια, αποτυπώνεται στις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι παραιτήσεις συναδέλφων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα εξοντωτικά ενοίκια, στις πολλαπλές μετακινήσεις, ακόμα και στην ικανοποίηση βασικών βιοποριστικών αναγκών τους.

Η ελαστική εργασία είναι φανερό σε όλους ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή των αστικών επιτελείων και των κυβερνήσεων. Αυτό άλλωστε επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές» των ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου. Στόχος τους είναι η διαμόρφωση των εργαζομένων λάστιχο, οι οποίοι με μειωμένα έως ανύπαρκτα δικαιώματα θα είναι ευέλικτοι, προσαρμόσιμοι και πλήρως υποταγμένοι στις απαιτήσεις της αγοράς. Μιας αγοράς που χρειάζεται το μοντέλο ενός πειθήνιου υποκειμένου προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία της. Ένα μοντέλο εργαζόμενου, έτοιμου να δεχτεί πως πάντα κάτι θα του λείπει, πάντα κάπου θα υστερεί, πως είναι δική του ευθύνη που δεν προσπάθησε αρκετά ή που έχει αποτύχει να διαμορφώσει ένα αξιοπρεπές παρόν διαβίωσης, που θα πρέπει να λέει «ευχαριστώ» κάθε φορά που εργάζεται με καθεστώς μαθητείας, ως ωφελούμενος/η, ως συμβασιούχος λίγων μηνών, κάθε φορά που θα λαμβάνει στην κυριολεξία μισθό αντάξιο της οριακής επιβίωσής του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να είναι αναλώσιμος. 

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η εκπαιδευτική πολιτική του νέου πιο ταξικού Λυκείου, των εξοντωτικών διαρκών εξετάσεων, της αποστήθισης και της κατακρεούργησης της ικανότητας κριτικής σκέψης των μαθητών και της υποβάθμισης των πτυχίων των Πανεπιστημίων, τα οποία εδώ και χρόνια διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους πως δεν επαρκούν στην αναζήτηση εργασίας. Αυτός ο στόχος επισφραγίζεται μέσω του ν.4589 του προσοντολογίου, της σκληρής τιμωρητικής αξιολόγησης, των απολύσεων και της ανθρωποφαγίας, που απαιτεί οι εργαζόμενοι να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη μιας επίπλαστης «ανεπάρκειάς», της απόλυσης και της ανεργίας τους, καθώς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στην αρένα του ακραίου ανταγωνισμού, των διαρκών πιστοποιήσεων και της συγκέντρωσης δικαιολογητικών, προσόντων και βεβαιώσεων, που κάθε φορά θα αλλάζουν ανάλογα με τις ορέξεις και τις ανάγκες της αγοράς! Μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες συμφέρουμε να γίνουμε και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί/ες μεταξύ μας και όλοι μαζί αναλώσιμοι/ες σε μια αρένα μάλιστα που σε ό,τι αφορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών το «έπαθλο» είναι μια θέση αναπληρωτή/τριας με ολιγόμηνες συμβάσεις και με την απειλή της απόλυσης/μη επαναπρόσληψης πάνω από τα κεφάλια όλων. Δεν πρόκειται για εκτίμηση, αλλά γι αυτό που βιώνουμε πάνω από δεκαετία τώρα δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενοι, πτυχιούχοι και μη, που ξέρουμε από πρώτο χέρι πως κανένα ημίμετρο διαχείρισης δε θα μας φέρει πιο κοντά σε μια αξιοβίωτη ζωή.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών, οι  μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις, μας δείχνουν τον δρόμο! Να δώσουμε από κοινού την μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, να υπερασπιστούμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο, να δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για την υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης και των ελευθεριών!

 

Με αγωνιστικό σχεδιασμό κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, υπεράσπισης των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία ΟΛΩΝ!

Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) και για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

·     Καλούμε όλους/όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ) και των συλλογικοτήτων των αναπληρωτών – αδιόριστων εκπαιδευτικών την  το Σάββατο 23 – 11 – 2019 στις 12μμ στην πλ. Κοραή και πορεία στην Βουλή

·      Συμμετέχουμε στην συνέλευση του Συντονιστικού αναπληρωτών – αδιορίστων και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Ε.Λ.Μ.Ε. στις 15:00 της ίδιας ημέρας 23 – 11 – 2019 στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθήνας (Ναυαρίνου – Χημείο).

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς