Πανελλαδικές: Δύο βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - Τι αλλάζει
Αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει δύο βάσεις εισαγωγής. Πρόκειται για μια γενική, η οποία θα ορίζεται από το ίδιο το υπουργείο και μια ειδική που θα ορίζεται από τα ΑΕΙ και θα αφορά τα μαθήματα «κλειδιά» για κάθε επιστήμη.

Ζητούμενο είναι η θέσπιση ενός βαθμολογικού ορίου αλλά και η λήψη ευρύτερων μέτρων για βελτίωση του επιπέδου σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στα σχέδια που μελετώνται είναι το υπουργείο να ορίσει μία γενική βάση εισαγωγής (π.χ. 10 ή και 9,5, όπως είναι σήμερα η βάση για το απολυτήριο λυκείου) και οι σχολές να ορίζουν μία βάση εισαγωγής στα μαθήματα που θεωρούν υψηλής βαρύτητας.

Για παράδειγμα, οι ιατρικές σχολές τη Βιολογία και τη Χημεία, οι φιλολογικές τα Αρχαία και τα Νέα, τα τμήματα μαθηματικών τα Μαθηματικά και τη Φυσική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουζίνα
Το κρυφό αίτιο των ουρολοιμώξεων μπορεί να κρύβεται στο πιάτο σου
Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν την… πηγή τους στην κουζίνα και όχι αποκλειστικά στο σώμα μας.
Το κρυφό αίτιο των ουρολοιμώξεων μπορεί να κρύβεται στο πιάτο σου