Εκπαίδευση

Κρίσεις Στελεχών Εκπαίδευσης: Ετήσιο σεμινάριο "Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

πανε_πελοποννήσου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καθώς πλησιάζει το νέο νομοσχέδιο που θα αναδιατάξει την διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης από τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας, διαφαίνεται η τάση πως θα ενισχυθούν τα ακαδημαϊκά και επιμορφωτικά κριτήρια επιλογής.

Με το σκοπό να επιμορφωθούν εξ αποστάσεως και ασύγχρονα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, τα υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων έως και τους διευθυντές εκπαίδευσης το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ξεκινάει νέο κύκλο στο ετήσιο σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης" στις 28 Οκτωβρίου το οποίο διαρκεί 9 μήνες.

Στο τέλος ο υποψήφιος  χωρίς υποχρεωτικές παρακολουθήσεις λαμβάνει ετήσιο πιστοποιητικό επιμόρφωσης που σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τον μοριοδοτεί στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης με 0,5 μόρια ενώ παράλληλα μοριοδοτεί τους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς για προσλήψεις και διορισμούς με 2 μόρια.

Η τάση για το εν λόγω μοριοδοτούμενο σεμινάριο ενισχύεται ύστερα και από λεγόμενα της νέας Υπουργού Παιδείας σχετικά με τον τρόπο επιλογής υποψήφιων δ/ντών σχολικών μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές Εκπαίδευσης, κλπ) ή εργάζονται ήδη σε  αυτές τις θέσεις.

Β) Σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος τη λειτουργία και τις προκλήσεις της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Γ) Σε όσους αναπληρωτές θέλουν μόρια για το σύστημα διορισμών

Σκοπός της  επιμόρφωσης  να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με κρίσιμες πτυχές που αφορούν στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων και οργανισμών όπως είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η λήψη αποφάσεων, η παρακολούθηση διαδικασιών, η στρατηγική επικοινωνία και η διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων, η αξιολόγηση, η επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού, η προώθηση καινοτομιών και η διασύνδεση με άλλες εκπαιδευτικές μονάδες και την τοπική κοινωνία. Αξιοποιούνται σύγχρονες αρχές της διοικητικής επιστήμης με ιδιαίτερη αναφορά στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (Total Quality Management).

ΠΑΠΕΛ

Μοριοδοτούμενο πιστοποιητικό - ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Απονέμεται Ετήσιο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με την σφραγίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν.Πελοποννήσου.

Με βάση το εν λόγω πιστοποιητικό οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να λαμβάνουν:

- 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών - προσλήψεων εκπαιδευτικών

-10 Μόρια για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ (ΦΕΚ 2 Απριλίου 2019)

- 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)

- 0,5 Μόρια στους υποψήφιους Διευθυντές (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)

- 0,5 Μόρια Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δείτε εδώ αναλυτικά)

- Μοριοδοτείται επίσης με τα μέγιστα μόρια (2) για διευθυντές και υποδιευθυντές σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε ΔΙΕΚ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 28 Οκτωβρίου

Τρόπος υλοποίησης του προγράμματος: Εξ αποστάσεως και ασύγχρονα

Προθεσμία αιτήσεων: 1 Νοεμβρίου

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ΟΛΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ)

Κανονικό κόστος: 700 ευρώ

Διορισμένοι - μόνιμοι εκπαιδευτικοί: 595 ευρώ

Άνεργοι ή και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί (5 πρώτοι): 455 ευρώ

Άνεργοι ή και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: 595 ευρώ

ΑμΕΑ: 560 ευρώ

Μέλη πολύτεκνων οικογενειών: 560 ευρώ

Απόφοιτοι του Παν/μιου Πελοποννήσου: 595 ευρώ

Εγγραφή σε άλλο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΠΕΛ και του GoLearn: 595 ευρώ

Mέλη του προσωπικού του ΠΑΠΕΛ και του συνεργαζόμενου φορέα: 595 ευρώ

Εγγραφή έως 20 ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος: 630 ευρώ

Ομαδική εγγραφή: 630 ευρώ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εκπρόσωπος του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή του συνεργαζόμενου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 “GoLearn” θα επικοινωνήσει μαζί σας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση