Στο πειραματικό σχολείο ΑΠΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
«Έρχομαι στο χώρο που ξεκίνησα» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

"Έρχομαι στον χώρο, στον οποίο ξεκίνησα τα πρώτα μου δημιουργικά βήματα της εκπαίδευσης, της μάθησης, της προσπάθειας και σαν πρωτάκι πάλι έρχομαι να πάρω κι εγώ την ευλογία και να νιώσω τη χαρά παιδιών, γονέων και καθηγητών" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρευρισκόμενος στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ (νηπιαγωγείο, γυμνάσιο και λύκειο), απόφοιτος του οποίου είναι και ο ίδιος.

"Την τελευταία φορά που είχα έλθει σε αυτό το εξαιρετικό σχολείο καθόμουν κάπου εκεί όπου κάθονται σήμερα τα παιδιά, στους λαμπερούς απόφοιτους του σχολείου μας. Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια των 6 -12 ετών", είπε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους απόφοιτους του Πειραματικού Σχολείου, που πλέον είναι φοιτητές.

"Αλλά τώρα", συνέχισε, "νιώθω πως είμαι σαν τα πρωτάκια, γιατί κι εγώ ξεκινάω καινούριος στον Δήμο, λίγο στραβάδι" και "πάντα υπάρχουν στη ζωή αυτοί οι κύκλοι, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιστρέφεις εκεί όπου είναι οι βάσεις της γνώσης και τις προσπάθειάς σου και γι' αυτό ήλθα εδώ, για να τιμήσω το σχολείο μου".

"Το σχολείο μας το κουβαλάμε πάντα μέσα μας. Σας εύχομαι οι προσπάθειες, τα όνειρά σας να ευοδωθούν και είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος, οι ηγέτες ων επόμενων 20-30 χρόνων, βρίσκονται κάπου εδώ πέρα, ανάμεσά σας", είπε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με σημαντικότερο αυτών στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που κρίθηκε ακατάλληλο το κτίριό του και πρόσφατα μεταστεγάστηκε στην παλιά Οικοκυρική Σχολή, ο κ. Ζέρβας απάντησε: "Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε γρήγορα στα προβλήματα που υπήρχαν. Το σχολείο είναι λειτουργικό, χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό. Προφανώς και κάποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, τα αντιμετωπίζουμε κι ελπίζουμε αυτή η χρονιά να κυλήσει ομαλά. Είμαστε κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στα παιδιά, εύχομαι να έχουμε μια καλή δημιουργική χρονιά και τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι προσπάθειες όλων να ευοδωθούν".

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε και στον αγιασμό του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Parkinson
Πάρκινσον: Τα προειδοποιητικά σημάδια που εμφανίζονται χρόνια νωρίτερα από το τρέμουλο
Απώλεια όσφρησης, «ζωντανά» όνειρα, δυσκοιλιότητα και ζάλη μπορεί να προδίδουν τη νόσο πολύ πριν τα πρώτα κινητικά συμπτώματα
Πάρκινσον: Τα προειδοποιητικά σημάδια που εμφανίζονται χρόνια νωρίτερα από το τρέμουλο
κακοσμια
Οσμές του σώματος που δεν πρέπει να αγνοούμε – Πότε αποτελούν προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία
Από την αναπνοή έως τα πόδια, ποιες μυρωδιές μπορεί να κρύβουν υποκείμενα προβλήματα
Οσμές του σώματος που δεν πρέπει να αγνοούμε – Πότε αποτελούν προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία
ΕΜΠ
Δήλωση συμπαράστασης του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ προς τον διωκόμενο αφυπηρετήσαντα συνάδελφο του ΕΜΠ Γιάννη Μαΐστρο
Ο Σύλλογος ΔΕΠ της ΑΣΚΤ εκφράζει την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη συμπαράστασή του στον διωκόμενο συνάδελφο Γιάννη Μαΐστρο και συντάσσεται με τις...
Δήλωση συμπαράστασης του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ προς τον διωκόμενο αφυπηρετήσαντα συνάδελφο του ΕΜΠ Γιάννη Μαΐστρο