Thumbnail
Ζητούν να μην κλείσει το ίδρυμα από το απόγευμα της Παρασκευής, εν όψει της ΔΕΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, που αντιδρούν στις αλλαγές στο καθεστώς πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ζητούν από τη διοίκηση του Ιδρύματος να παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κατά το διήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Οι φοιτητές αρχικά ανέβηκαν στον 7ο όροφο του κτιρίου διοίκησης και ζήτησαν να τους δεχθεί ο πρύτανης, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μαζί με τους τέσσερις αντιπρυτάνεις συνομίλησε τελικά μαζί τους έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στον πρύτανη οι φοιτητές αναφέρουν ότι κλείνοντας το πανεπιστήμιο από σήμερα το απόγευμα παρεμποδίζονται οι γενικές συνελεύσεις τους, που είχαν προγραμματιστεί να συγκληθούν για τον συντονισμό των δράσεών τους, ενόψει της αντικυβερνητικής πορείας για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αυτή η επιλογή της διοίκησης του ΑΠΘ, αναφέρουν συγκεκριμένα στο ψήφισμά τους, «αποτελεί παρεμπόδιση και καταστολή της συγκέντρωσης που έχει καλεστεί στο χώρο του ασύλου την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ο κ.Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πως η πρυτανεία θα είναι πάντοτε ανοιχτή στον διάλογο, εξηγώντας, ότι κάθε αίτημα θα εξετάζεται με δημοκρατικούς όρους και ουδέποτε κάτω από συνθήκες βίας.

«Θα υπερασπιστούμε το άσυλο αγώνων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις», απάντησαν οι διαμαρτυρόμενοι, καλώντας σε συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 17.30 στο Πολυτεχνείο, το Σάββατο 7/9 για την αντικυβερνητική πορεία της ΔΕΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗΣ
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
«Το παιδαγωγικό μας έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή προκλήσεων, όπου η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η πίστη στον άνθρωπο αποτελούν πολύτιμους...
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...