Ανακατατάξεις και αλλαγές στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας
Με τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί η Ν. Κεραμέως για το νέο σχεδιασμό που περιλαμβάνει αλλαγές και καταργήσεις

Οι αλλαγές θα αφορούν την οργανωτική δομή του υπουργείου σε επίπεδο γενικών γραμματέων όπου προκρίνεται το εξής σενάριο:

Εφόσον στο σχεδιασμό της νέας ηγεσίας είναι η κατάργηση της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς και της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης το νέο επιτελείο φαίνεται ότι καταλήγει στην τοποθέτηση τριών συνολικά γενικών γραμματέων στους τομείς α) Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης β) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γ) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, θέση την οποία ανέλαβε ήδη από χθες ο πρώην σύμβουλος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιώργος Βούτσινος.

Ουσιαστικά η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης.

Την ίδια ώρα, εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με τους μόνιμους και τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετά την κατάργηση των δύο γενικών γραμματειών (Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης). Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η νέα ηγεσία αναμένεται εντός της ημέρας, και μετά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους υπαλλήλους του υπουργείου για τις αλλαγές και το νέο σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: 

Γιώργος Βούτσινος: Το βιογραφικό του νέου γ.γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης

 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας απαιτεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου