Γαβρόγλου: Δε γίνεσαι εκπαιδευτικός από το σπίτι κι ας έχεις 500 πτυχία
"Άρα η προϋπηρεσία έχει μια ιδιόμορφη ισοδυναμία με τα πτυχία"

Επίσκεψη στη Φλώρινα πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενώ συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και δέχτηκε ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις και για το ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Φιλόλογος της Ειδικής Αγωγής ρώτησε τον υπουργό Παιδείας:

"Σχετικά με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας της γενικής στην ειδική αγωγή. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί της ειδικής εκπαίδευσης που έχουν προϋπηρεσία μόνο στη γενική ή σχεδόν μηδενική στην ειδική αγωγή. Δεν πιστεύετε ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το γενικότερο ύφος του νόμου ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία και μοριοδότηση στην προϋπηρεσία;

Δεν πιστεύετε ότι είναι άδικο κάποιος που έχει ένα μεταπτυχιακό, χωρίς να έχει εργαστεί ούτε μία μέρα στην ειδική αγωγή, να πάρει τη θέση κάποιου που έχει εργαστεί τόσα χρόνια μόνο στην ειδική αγωγή;"

Ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε μεταξύ άλλων:

"Η ισορροπία είναι ανάμεσα στην εξειδίκευση και στο γενικό χαρακτηριστικό ότι όλοι είμαστε εκπαιδευτικοί και επίσης η προϋπηρεσία δεν μετράει από την αρχή, μετρά από τότε που έχει κάποιο προσόν για αυτή την προϋπηρεσία.

Άρα το άτομο αυτό, ως εκπαιδευτικός , έχει και αυτή τη γνώση, και την εμπειρία την εκπαιδευτική. Η εμπειρία η εκπαιδευτική είναι κάτι κοινό σε όλους, ανεξαρτήτως ειδικότητας…"

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας είπε:

"Ο λόγος που καταφέραμε «το 120″(μήνες) που δεν το περίμενε κανείς…”εξασφαλίσαμε” την εξής ερμηνεία του συντάγματος: Όταν λέει το σύνταγμα ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο επάγγελμα, πρέπει να δούμε ποια είναι τα προσόντα που έχουν αυτοί οι πολίτες.

Είναι δυνατή η ερμηνεία που λέει ότι η προϋπηρεσία μπορεί να θεωρηθεί και ως προσόν, διότι κομπιούτερ από το σπίτι σου μπορείς να μάθεις και να αποκτήσεις μεγάλη εμπειρία, εκπαιδευτικός από το σπίτι σου δεν μπορείς να γίνεις 500 πτυχία και να έχεις. Άρα η προϋπηρεσία έχει μια ιδιόμορφη ισοδυναμία με τα πτυχία."

Η ερώτηση και η απάντηση στο 56:06 του βίντεο του florinapress.gr:

 

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη 
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία