Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Με επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!!!

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή με την οποία απάντησε η κυβέρνηση στις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον εκπαιδευτικό Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και στην Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ που τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Ο τραυματισμός τους δείχνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να χτυπηθούν αδίστακτα και  με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!!!

Οι στόχοι πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζί με τις διεκδικήσεις για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δε θα υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς απαντάνε στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Μόνο έτσι ανοίγει ο δρόμος για την κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

 

Η Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                        Δημήτρης Καραμανλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές για τα Τέμπη
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» φωνάζουν οι μαθητές για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην ΑΘήνα
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Μητσοτάκης, Πιερρακάκης
Υπουργικό Συμβούλιο: Τι αλλάζει σε αγροτικό πετρέλαιο, Airbnb και επιδόματα ενοικίου
Σαρωτικό νομοσχέδιο για παράνομο τζόγο και διπλό ενοίκιο σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς
Υπουργικό Συμβούλιο: Τι αλλάζει σε αγροτικό πετρέλαιο, Airbnb και επιδόματα ενοικίου
kairos
Αυτός θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση ανά γεωγραφική ενότητα
Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη (26/2) – Πού θα δείξει έως 11°C ο υδράργυρος
Αυτός θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση ανά γεωγραφική ενότητα